23948sdkhjf

Aarbakke kåret til Årets bedrift 2021

En stolt og glad Inge-Brigt Aarbakke kunne onsdag kveld ta imot prisen som viser at han, sammen med de 300 kollegene sine, er vinner av Årets bedrift 2021. Utnevnelsen er det Næringsforeningen i Stavangerregionen som står bak.

Årets bedrift er en svært prestisjetung næringslivspris i Stavangerregionen, og ble delt ut for 35 gang onsdag.

Stavangerordfører Kari Nessa Nordtun sto for utdelingen av prisen, som består av en flott, massiv skulptur laget av kunstneren Hugo Frank Wathne.

Juryens begrunnelse

Ordføreren ga, på vegne av juryen, følgende begrunnelse for at nettopp Aarbakke i år gikk av med seieren:

«Årets vinner har en historie som strekker seg helt tilbake til 1918. På mange måter kan vi si at bedriften står som et symbol på mye av det beste ved norsk, rogalandsk, og jærsk, industrihistorie det siste hundreåret: Arbeidsmoral, skaperkraft, omstillingsevne, stolthet, samfunnsansvar og tillitsbasert ledelse. Bedriften er delvis et produkt av vellykkede partnerskap på eiersiden. Etter å ha vært under Weatherford sine vinger siden tidlig på 1990-tallet, kjøpte bedriften eiendelene tilbake i 2000. Deretter ble det satset offensivt med etablering av landets mest moderne maskineringsfabrikk på Håland, like utenfor Bryne sentrum. I de påfølgende årene fikk bedriften to kompetente, kapitalsterke, eiere med på laget. Hitec i 2006, og Westco i 2020. I løpet av disse årene har bedriften gjennomlevd, og kommet styrket ut av, både finanskriser og oljeprissjokk. Årets vinner er med andre ord av det robuste slaget».

Passerte en milliard kroner

Aarbakke har 300 ansatte, og oppnådde i 2020 en omsetning på én milliard kroner, og et driftsresultat på 161,5 millioner kroner. De har som hårete mål å bli verdens mest bærekraftige leverandør innen sitt område. Neste sommer har Inge-Brigt og gjengen hans planer om å starte byggingen av en ny Teknologipark. Denne vil utvide fabrikkarealet fra 10 000 kvm til 20 000 kvm.

Tilfredsheten blant kundene henger også sammen med at bedriften besitter over 50 avanserte maskiner for sveising, fresing, dreiing og boring, samt et leverandørnettverk med høy og spiss kompetanse.

 

Kilde: Nærsingsforeningen i Stavangerregionen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109