23948sdkhjf

Norske Skipsverft med kritikk av Enova

– Det er høyst problematisk at ikke Enova kan være transparent, sier Asle Strønen i bransjeforeningen Norske Skipsverft. Det er fagbladet Skipsrevyen som retter søkelyset på Enovas tildelingspraksis.

– Det ville selvsagt absolutt være en stor fordel for oss å få vite dette. Bevilgninger fra Enova følger rederier og utstyrsleverandører til skipsverft i lavkostland og slik bygges verftene der opp til å bli enda sterkere konkurrenter til de norske skipsverftene, sier Asle Strønen.

Han mener at Enova har transformert seg fra å være et virkemiddel for klima- og miljøløsninger til å bli en industripolitisk aktør som støtter oppbygging av skipsverft i utlandet.

- Dette er over hodet ikke greit, og det kan ikke være sånn at dette skal være Enovas misjon, sier Strønen til Skipsrevyen, og legger til at både direktorat, statsråd og Storting må spørre seg selv om er dette som er hensikten med Enovas støtte.

- Det må være i den norske offentlighetens interesse og få svar på disse spørsmålene, avslutter Strønen, til Skipsrevyen.

Kilde: Skipsrevyen Norske Skipsverft

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126