23948sdkhjf

Verdens største brønnbåt overlevert Frøy

Den blir kalt verdens største brønnbåt, og skal ha plass til et rutefly om bord. Nå er «Gåsø Høvding» overlevert rederiet Frøy.

Fartøyet er blitt bygget ved det tyrkiske verftet Sefine Shipyard, og nylig fikk rederiet Frøy overlevert brønnbåten.

- Dette er en stor dag for oss i Frøy. Denne båten er helt unik, og det finnes ikke brønnbåter å sammenligne med. Med Gåsø Høvding tar brønnbåtnæringen et nytt steg framover, sier Oddleif Wigdahl, driftsdirektør brønnbåt i Frøy, i en pressemelding.

Den nye brønnbåten er 83,2 meter lang og hele 30,9 meter bred. Bak designet av båten står Møre Maritime, mens Cflow har levert den såkalte fiskepakken. «Gåsø Høvding» er ett av mange eksempler på samarbeid mellom de tre aktørene, og nå skal fartøyet ut i oppdrag hos en større norsk oppdrettsaktør.

- Kunden vår hadde behov for en stor båt. Vi jobbet med flere ulike alternativer, men landet til slutt på denne. Design og fleksibilitet er slik kunden vår har ønsket det, sier Einride Wingan, som har vært prosjektleder for Frøy.

STOR: Det er store dimensjoner det er snakk om når den nye brønnbåten "Gåsø Høvding" er klar for oppdrag. FOTO: FRØY

«Gåsø Høvding» har et samlet brønnvolum på 7.500 kubikkmeter. Brønnbåten er utrustet med undertrykkssortering og uttak av alle typer rensefisk, ferskvannsbehandling med gjenbruk, 12-linjers hydrolicer og et avansert og automatisert hygienesystem.

- Det store dekksarealet gjør båten til en optimal, fleksibel og trygg arbeidsplattform. Det er plass til å parkere et rutefly om bord. Det forteller litt om dimensjonene, avslutter Wigdahl.

Kilde: Frøy

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125