23948sdkhjf

Stjal forretningshemmeligheter fra Marine Supply – anker dommen

Tromsø-rederiet Marine Supply mener at en tidligere ansatt har tilegnet forretningshemmeligheter fra selskapet. Nå ankes dommen fra en av partene til lagmannsretten.

Marine Supply er en aktør som tilbyr tjenester i arktiske farvann. På selskapets hjemmeside står det at det driver med bunkers-trading og havleveranser med egne og innleide fartøy. Gjennom datterselskap dekkes også kontainer- og gods-transport i tillegg til spesialiserte flerbruksfartøy til oppdrettsnæringen.

I forrige ble, ifølge Nordlys, en tidligere ansatt og et konkurrerende selskap i forrige uke funnet skyldig å ha tilegnet seg forretningshemmeligheter fra Marine Supply.

Anker

Men nå har selskapet det dreier seg om, islandske Skeljungar, anket dommen til lagmannsretten. Det islandske selskapet er en av i alt fem saksøkte i saken, og salgssjefen i P/F Magn har også bestemt seg for å anke saken.

«Dommen i tingretten er kun en vurdering av hvorvidt det foreligger en erstatningsplikt overfor Marine Supply. Selve utmålingen av erstatningen må gjøres i en ny rettsforhandling», skriver Nordlys.

Tingretten fant det ikke bevist at de ulovlige tilegnede forretningshemmelighetene ble benyttet til å starte et konkurrerende selskap. Dette er noe Marine Supply har påstått og påstår. Tingrettsdommen er også klar på at «Marine Supply ikke kan sies å ha vunnet saken, heller ikke i det vesentligste», skrives det i dommen.

Vant delvis fram

Det Marine Supply vant fram på i tingretten er at selskapet fikk medhold i at de har krav på erstatning, samt en tilbakelevering av forretningssensitive dokumenter.

Kilde: Nordlys

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094