23948sdkhjf

Hydro best i klassen på bærkraftsindeks

Hydro er rangert som best i sin klasse på flere områder av Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) for 2021, men falt i den samlede rangeringen fra fjorårets resultater.

Årets resultater fra DJSI ble offentliggjort 12. november. Hydros totale poengsum er 65 prosentpoeng, ned fra 69 i 2020.

DJSI rangerer Hydro som best i klassen i «Governance & Economic Dimension» (selskapsstyring og økonomiske faktorer) og rangert som nummer tre både i kategoriene for miljø og sosialt. Hydro scorer 100 prosent på rapportering innen miljø og samfunnsansvar.

- Viktig verktøy

– Vi ser på Dow Jones Sustainability Indices som et viktig verktøy for å ytterligere forbedre vårt arbeid på miljø, sosiale forhold og selskapsstyring (ESG). DJSIs evaluering er dynamisk og dermed et bevegelig mål som utfordrer oss til kontinuerlig forbedring, sier Kirsten Margrethe Hovi, Hydros sjef for ekstrafinansiell rapportering.

– Selv om vi er fornøyde med våre samlede resultater innen selskapsstyring og økonomiske faktorer ser vi ytterligere rom for forbedring på andre viktige områder. Vi er imidlertid glade for å se betydelige forbedringer på områder som håndtering av vår leverandørkjede og cybersikkerhet. Dette står høyt på agendaen vår, og vi setter pris på at innsatsen vår blir anerkjent.

Vært med i 23 år

Hydro har vært inkludert i DJSI-indeksserien hvert år siden starten i 1999, noe som gjør dette til det 23. året på rad. DJSI-indeksen er et viktig verktøy for selskaper, investorer og andre interessenter for å vurdere bærekraftig virksomhet.

– Mens gode resultater for menneskerettigheter er betryggende, vil vi fortsette å søke forbedringer for å være enda mer åpne på dette viktige området, sier Hovi.

DJSIs Corporate Sustainability Assessment (CSA) dekker over 10 000 selskaper over hele verden. En offentlig rapport publiseres 20. november.

Av andre aluminiumselskaper fikk Hindalco, som har hovedkontor i India, 73 prosentpoeng og er inkludert i DJSI World, mens Alcoa, basert i USA, med 69 prosentpoeng, er inkludert i DJSI North America-indeksen. Hydro er inkludert i DJSI Europe-indeksen.

Om Dow Jones Sustainability Indices (DJSI):

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) måler prestasjonene til verdens ledende selskaper på den rekke økonomiske, miljømessige og sosiale faktorer. Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) ble lansert i 1999 og er et partnerskap mellom S&P Dow Jones Indices og RobecoSAM.

DJSI har blitt et viktig referansepunkt for bærekraftarbeid og investeringer i bærekraftig virksomhet. Hydro har vært på DJSI i 23 år på rad.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125