23948sdkhjf

Sleipner Motor dropper viktig messe på grunn av koronaen

For første gang på 30 år har Sleipner Motor i Fredrikstad valgt å droppe den store båtmessen Mets i Amsterdam. Årsak: Koronasituasjonen i tresko-landet.

I mer enn 30 år har Sleipner Motor vært til stedet på det som kalles en svært viktig båtmesse, Mets i nederlandske byen Amsterdam. Men Nederland opplever for tiden en fjerde bølge med koronavirus, og Amsterdam er svært hardt rammet.

Derfor velger Fredrikstad-bedriften å droppe messen denne gang – til tross for at den daglige lederen kaller messen for «et Mekka for alle de som driver med utstyr til båt».

Prioriterte helsa først

- Vi hadde betalt et betydelig beløp på forhånd, men valgte å prioritere ansattes helse og vår egen evne til å holde å holde produksjonen i gang, sier daglig leder Ronny Skauen til Fredriksstad Blad (FB).

Han kan videre fortelle at bedriften har oppfordret messe-arrangøren til å avlyse hele messen grunnet koronasituasjonen i landet. Likevel velger man å arrangere messen. Skauen opplyser at det er flere andre utstillere som har trukket sin deltakelse på messen.

– Vi vil unngå at noen av våre ansatte returnerer fra Amsterdam og introduserer smitte i bedriften og dermed skaper leveranseforsinkelser. Vi har ansatte i en rekke land, og de som skulle vært i Amsterdam skulle ha kommet inn fra mange flere steder enn Fredrikstad, sier Skauen til lokalavisa.

Sleipner Motor

GÅR BRA: Etterspørselen etter båter og båtustyr er stor, og det gjør at Sleipner Motor i Fredrikstad har mer enn nok å gjøre. FOTO: SLEIPNER MOTOR

De ansatte støtter beslutningen

Han kan legge til at de ansatte, som i utgangspunktet gledet seg til messen, støtter beslutningen om å droppe messen denne gang. Sleipner Motor hadde mange spennende nyheter å vise fram på messen, men det blir det ikke noe av nå.

Det som er et lyspunkt er imidlertid at bedriften går godt for tiden. Båtsalget og salget av utstyr til båt har skutt i været under pandemien, og Skauen sier at spesielt etterspørselen i USA er stor. Dette er et marked som Sleipner leverer til i og med at alle verdensdeler er deres marked.

Sleipner ble startet i 1908 og sysselsetter i dag ca 140 mennesker fordelt på hovedkontoret i Fredrikstad og salgskontorene i Sverige, Finland, Østerrike og England, samt vår egen plaststøpefabrikk Bjesta Plast AB.

I begynnelsen av selskapet mest kjent for sine båtmotorer, men i dag produserer og leverer Sleipner thrustersystemer og stabilisatorer for båter opp til 160 fot, i tillegg til annet båtutstyr.

Kilde: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109