23948sdkhjf

«Havila Capella» er på vei «hjem»

3. november ble «Havila Capella» overrakt til Havila Kystruten.Nå er skipet på vei til Norge for å seile langs Norgeskysten.

Administrerende direktør i Havila Kystruten, Bent Martini, sa etter overrekkelsen at dette var en gledens dag.

- Vi er mange som har ventet lenge på dette, men nå er endelig det første skipet på rederiets hender, og vi gjør klart til å starte seilasen til Norge.

Mehmet Gazioğlu, hos Tersan sier de er svært glade for samarbeidet med «Havila», at de fikk æren av å bygge kystruteskipene og at det første skipet nå straks kan legge fra kai på verftet.

- De fire kystruteskipene til Havila Kystruten er et viktig prosjekt for oss. Vi har møtt flere utfordringer, for det meste på grunn av koronapandemien, men vi har lært mye av det første skipet og forventer mer effektiv bygging av de neste.  

Hektisk oppstart av stort hotell

For å effektivisere innspurten blir både arbeidere fra verftet og underleverandører med på deler av og hele seilasen frem til Bergen. I tillegg har Havila Kystruten med egne ansatte som starter på jobben med å gjøre klart skipet for trafikk langs norskekysten. Når skipet kommer til Bergen, skal enda flere om bord for å familiarisere og gjøre klart til oppstart.

Bent Martini sier det kommer til å bli hektiske dager for mange.

- «Havila Capella» er et stort hotell med 179 lugarer, flere spisesteder og store fellesarealer som skal gjøres klare i løpet av svært kort tid i tillegg til at mannskap og hotellansatte skal bli kjent med skipet, systemer og med hverandre. Men vi er kommet godt i gang allerede, og vi er trygge på at dette skal gå bra, sier Martini.

Han selv og flere fra administrasjonen vil også opprette midlertidig rederikontor om bord i skipet når det kommer til Norge.

- Det gjør vi både fordi vi må ha korte avstander, fordi vi kan være til hjelp og gi en ekstra hånd og selvfølgelig også fordi dette er noe vi vil være med på. Det er helt spesielt å få starte opp det første skipet i den største reiselivssatsingen vi har sett langs kysten, fortsetter Martini.

 "Havila Capella" tar fatt på sin første tur langs Norskekysten 1. desember.

Kilde: Havila Kystruten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125