23948sdkhjf

Oma Baatbyggeri overleverte båt

Det danske rederiet har fått overlevert sin tredje vindmølle-båten fra Oma Baatbyggeri.

Det går fram av en pressemelding fra Oma Baatbyggeri. Verftet ogog Offshore Windservice A/S signerte kontrakten for den 32 meter lange vindmølle båten i mai 2019. Båten er den tredje i rekken av vindmølle båter «Crew Transfer Vessel» som er levert til samme rederi. Båtene er et spesialfartøy for transport av servicepersonell for offshore vindmøller og er konstruert og utviklet i samarbeid med Odfjell Wind AS i Bergen.

Båtene kan operere i katamaran-modus eller i SWATH-modus (Small Waterline Area Twin Hull) og er konstruert for å gi service personell best mulig komfort og sikkerhet. I katamaran-modus kan båten gå med høy fart, mens rulling og slag er redusert til et minimum på grunn av den store avstanden fra vannlinje nivå og opp til tunell. Dette er kombinert med bruk av et stabiliserende foilsystem og gir fartøyet best mulige sjø egenskaper.

I SWATH modus senkes fartøyet ned ca. 1,5 meter i sjøen for å oppnå reduserte bevegelser i sjøgang. Dette gir en sikker overføring av personell fra fartøy til vindmøller. Båtene vil få en servicefart opp mot 35 knop og passasjersertifikat for inntil 55 personer og skal operere ved offshore vindmølleparker i hele Norsjøbassenget.

 

Kilde: Oma Baatbyggeri

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078