23948sdkhjf

Kleven satser på yachtmarkedet

Green Yard Kleven har startet et samarbeid med det Monaco-baserte yachtmeklerfirmaet Yachting Partners International (YPI), og går med det aktivt inn i yachtmarkedet.

- Vi ser på bygging av store yachter, såkalte superyachter, som et høyaktuelt marked for oss. Yachtmeklerne fra YPI er erfarne og har et enormt nettverk i bransjen. Et samarbeid med dem gjør at vi kan komme i kontakt med yachtbyggere over hele verden på en helt annen måte enn om vi skulle gjort dette alene, forteller Hans Jørgen Fedog, konsernsjef i Green Yard Group.

Kleven-navnet er kjent i bransjen som kvalitet

Det er yachtmeklerne Peter Thompson, Global Sales Partner for YPI, og hans kollega Russel Crump som skal jobbe målrettet for å skaffe oppdrag til Green Yard Kleven. Nylig tok de turen fra Monaco til Ulsteinvik for å bli kjent med verftet og å starte samarbeidet med ambisjoner om å bygge superyachter ved verftet.

- Det er med stor glede vi har reist til Green Yard Kleven for å komme skikkelig i gang med vårt samarbeid. Min kollega Russell Crump har fulgt med på Kleven-verftet over flere år – han har vært imponert over det han har sett. Kleven-navnet er kjent og respektert i Superyacht-verden for å ha bygd yachtene Andromeda i 2016 og Ulysses i 2018. Skipene viser helt tydelig at verftet har kompetanse i å bygge yachter i størrelsen fra 80 meter og oppover, og Kleven-navnet betyr kvalitet, sier Peter Thompson.

Overbevist om at dette er riktig verft å bygge på

Det har vært en lengre prosess i forkant av samarbeidsavtalen, og yachtmeklerne sier de ikke er i tvil om at alt ligger til rette for at det kan komme yachtbygging på Green Yard Kleven. Ifølge meklerne er det ettertraktet blant yachtbyggerne med høy kvalitet på skipene, samt verftskapasitet og leveringstid.

 -Fra min erfaring både med å kjøpe og selge yachter av denne størrelsesorden, er jeg helt overbevist om at Green Yard Kleven er det riktige verftet å bygge på. Her det ingen tvil om at det er ypperste kvalitet på skipene som bli levert, og også evnen til å levere i tide og ellers være konkurransedyktig i dagens marked spiler en viktig rolle. Porteføljen til verftet ved siden av yachter er også stor og gir tillit hos potensielle kunder, sier Peter Thompson.

For Green Yard Klevens del kan dette samarbeidet bli viktig og veldig spennende i et tøft marked.

- Det er hyggelig at yachtmeklerne er så positive til verftet, det er veldig gøy å høre. De har lyst å få til noe i samarbeid med oss, og sammen kan vi få til noe stort sammen, det er jeg sikker på. Det blir hardt arbeid dette også, det er det ingen tvil om, men vi har tro på samarbeidet og det blir utrolig spennende å følge med videre, sier Hans Jørgen Fedog.

Stor utvikling i yachtmarkedet

Peter Thompson fra YPI har solgt superyachter i nesten 20 år, og før det var han kaptein for noen av de største yachtene i verden. Han forteller at utviklingen er stor, og det er nå mange som vil bygge yachter i verden, og at verftene i Nord-Europa er mest attraktive å bygge yachter på for tida – og vil nå sette Green Yard Kleven i søkelyset.

- Jeg har sett markedet utvikle seg fra en håndfull entusiastiske multimillionærer som bygger, kjøper og driv superyachter til nå over 7800 superyachter i drift over heile verda, og for tida over 600 under bygging. Det er 152 yachter over 80 meter i drift og ytterligere 33 under bygging. I løpet av de siste par årene har tallet på yachter over 80 meter i drift økt med 22 prosent, og vi mener det er helt klart er et godt og aktuelt marked for bygging av større superyachter spesielt. Green Yard Kleven har kapasitet til å starte opp med nybyggprosjekt umiddelbart, noe som også er en stor fordel, sier Russel Crump og Peter Thompson.

Skal flagge Green Yard Kleven-navnet høyt i hele verden

En viktig del av samarbeidsavtalen er at YPI i tillegg til å være meklere, er at de skal markedsføre Green Yard Kleven stort internasjonalt.

- Vi vil sikre at Green Yard Kleven-navnet blir flagget høyt over hele verden og bli sett av alle kunder som vurderer å bygge yachter i denne størrelsesordenen. Vårt Yacht Sales hovedkvarter er i Monaco, det globale episenteret for yachting. Mens kundene er fra alle verdenshjørner er Monaco et sentralt knutepunkt for både bruk av yachter og yachtindustrien, noe som gjør det til det ideelle utgangspunktet for enhver strategi for å markedsføre verft og design.

YPI skal markedsføre Green Yard Kleven som en merkevare både direkte til kunder og gjennom et stort nettverk av fagfolk over hele verden.

- Vi jobber hardt hele tiden med å få mer arbeid til verftet, og gjennom dette samarbeidet gjør vi et grep for å komme videre i et tøft marked. Parallelt arbeider vi som før inn mot andre nybyggings- og ombyggingsoppdrag i ulike markeder i tillegg til resirkuleringsvirksomheten ved verftet. Samarbeidet med YPI passer fint inn i vår strategi om å være et livsløpsverft, og nå ser vi fram til å jobbe sammen med dem, sier Hans Jørgen Fedog.

- Yachting Partners går inn for at det skal bli bygd yacht ved Green Yard Kleven og for å utnytte den enorme ekspertisen her i Norge. Vi gleder oss til å fylle kaiene med neste generasjon framtidsrettede yachter, avslutter Peter Thompson og Russel Crump.

 

Kilde: Green Yard Kleven

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078