23948sdkhjf

Metallindustrien trekker opp tall

Sesongjusterte tall viser at total industriomsetning økte med 5,0 prosent fra andre til tredje kvartal. Metallvareindustrien var en av bransjene som trakk omsetningen opp mest.

Det viser produksjonstallene for industrien fra Statistisk sentralbyrå (SSB):

Produksjonen i norsk industri flatet ut, og var uendret i tredje kvartal sammenliknet med andre kvartal 2021, viser sesongjusterte tall. Fra august til september var det en økning på 0,6 prosent.

«Det var metallvareindustrien og næringsmiddel- og drikkevareindustri som trakk omsetningen mest opp, med en oppgang på henholdsvis 20 og 9,7 prosent. Metallindustrien bidro også positivt i samme periode», skriver SSB.

Når det gjelder siste tremåneders periode så næringsgruppa gummi, plast og mineralsk industri sammen med maskindustrien en klar produksjonsnedgang i perioden. Nedgangen i gummi, plast og mineralsk industri henger blant annet sammen med mye driftsstans i perioden, mens verksomheter innen maskinindustrien melder om lavere aktivitet.

Gummi og plast bidro til september-økning

For september måned bidro gummi, plast og mineralsk industri sterkt til den samlede økningen for måneden med en oppgang på 14 prosent hver. Veksten i september for disse næringene må ses i sammenheng med svært lav produksjon i august innen for eksempel trevarer og plast.

Industriomsetningen gikk i september opp med 5,2 prosent fra august til september 2021, ifølge sesongjusterte tall. Store leveranser for bygging av skip og oljeplattformer samt næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri trakk industriomsetningen mest opp, med en oppgang på henholdsvis 36 og 10 prosent. Næringsmiddelindustrien bidro også til økt industriomsetning i perioden.

Redusert i omsetning for ikke-jernholdige metaller bidro til å dempe oppgangen i industriomsetningen i perioden.

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.128