23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen dropper jazzfetivalen

Etter snart et år med dialog med Kongsberg Jazzfestival har nå Kongsberg Gruppen bestemt at selskapet ikke lenger skal være hovedsponsor for festivalen.

Det var i januar i år at striden mellom jazzfestivalen og det store konsernet startet. Jazzfestivalen begynte å merke at det ble vanskeligere å booke artister som følge av at Kongsberg Gruppen (KOG) var en nær samarbeidspartner. Det var særlig gruppens våpenproduksjon som ble nevnt som en utfordring. Det medførte at ledelsen Kongsberg Jazzfestival takket nei til videre samarbeid med KOG. Men etter mye medieoppmerksomhet snudde festivalledelsen.

Avslutter samarbeidet

Nå er det KOG selv som velger å avslutte samarbeidet.

– Basert på det vi opplever som stadige diskusjoner og utspill i det offentlige rom som ikke er forenlig med avtalens intensjon og vårt ønske om å være en synlig og aktiv støttespiller, har vi besluttet å ikke videreføre samarbeidet som hovedsponsor, sier Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, til Laagendalsposten. Beslutningen skal ha blitt meddelt festivalledelsen mandag.

I en pressemelding sier Ronny Lie videre at KOG fortsatt vil støtte lokale utdannings- og kunnskapsinstitusjoner, idrettslag, kulturaktører og verdensledende næringsliv. Han legger til at KOG er stolte av å ha vært med å bygge opp jazzfestivalen til det den er blitt.

Artistene viktigere enn KOG

Jazzfestivalens styreleder sier til Laagendalsposten at de ønsket at KOG skulle fortsette som hovedsponsor, og at de nå jobber med å finne andre aktører. Det går også fram at artistene er viktigere enn KOG.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11