23948sdkhjf

IKM-selskap vant Wisting-kontrakt

IKM Ocean Design har vunnet en FEED-kontrakt for Equinor på Wisting-feltet.

Tidligfase-studien går ut ut på levere rørledninger og kabelysystemer på Wisting. Kontrakten omfatter opsjoner på detaljengineering og videreføring og har en estimert varighet til første kvartal 2025, skriver IKM i en pressemelding. Av denne går det også fram at kontraktens rørledningssystem inkluderer en 200 kilometer lang kabel for kraft fra land og en 200 kilometer rørledning for gasseksport til Snøhvit.

Wisting-prosjektet består av funnene Wisting Central og Hanssen. Utvinnbare med dagens utvinningsstrategi er beregnet til 478 millioner fat i utvinnbare reserver. Equinor anslår en produksjonsperiode på 31 år.

Konseptvalget omfatter en havbunnsutbygging kombinert med en flytende sirkulær produksjonsinnretning med prosessering, lagring og oljelasting på feltet, med klare paralleller til Vår Energi sin Goliat-flyter.

– Vi har jobbet tett med Equinor på både Johan Sverdrup og Johan Castberg og vil bygge videre på dette i arbeidet med Wisting-prosjektet, sier adm.. dir. Peder Hoås i IKM Ocean Design til Energi24.

Kilde: IKM Gruppen Energi 24

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14