23948sdkhjf

Ny fiskebåt-kontrakt for Larsnes Mek.

Larsnes Mek. Verksted AS har inngått kontrakt med Jarle Bergs Sønner AS om bygging av et nytt kystnotfartøy. Skipskompetanse AS leverer designet med betegnelsen SK-3151, og fartøyet får verftets bygg nummer 72.

«For verftet gjør dette at vi er sikret full sysselsetting i ca 2 år til, og det vil bli et betydelig bidrag fra underleverandører på Sunnmøre», heter det i en pressemelding fra verftet.

Designet er tilpasset rederiets driftsgrunnlag og spisses mot not- og snurrevadfiske.

Rederiet er også involvert i landanlegg med foredling på Værøy. Fartøyet er derfor arrangert som ferskfiskfartøy med ferskfiskfabrikk, kombinerte RSW /levendefisk-tanker og mulighet for ising i containere.

Fartøyet får navnet etter far til rederne Trond og Børre Berg, og skipets navn blir da Jarle Berg.

Rederne har vært miljøbevisste og fremoverlente i designprosessen. De ønsker å bidra til det grønne skiftet med gode og energisparende løsninger på sin nye båt.

Fartøyet arrangeres med optimalisert skrogdesign, stor propell, to-steps gir, variabel turtallsgenerator, take me home-løsning og batteripakke på ca 1,0 MWh. Dette er løsninger som bidrar til rederiets forventninger om god driftsøkonomi og minimalt miljøavtrykk i alle relevante driftskondisjoner.

Arrangementet er utviklet i nært samarbeid med rederiet, og har samme utgangspunkt som bygg nummer 69 hos oss, Nord-Fugløy. Designet er utformet med tanke på å bedre kvaliteten på fangst, gi økt sikkerhet og komfort for mannskapet, og smarte løsninger for miljøet.

Jarle Berg skal ut å seile fra august 2023.

Kilde: Larsnes Mek. Verksted

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125