23948sdkhjf

Aksjon Gjenvinning setter resirkulering på agendaen

1. november gikk startskuddet for Aksjon Gjenvinning – en gratis, nasjonal aksjon for elever i 5.–7. klasse. Målet er å øke kunnskapen rundt resirkulering og gjenbruke emballasje laget av aluminium.

– Resirkulering er et av de store satsingsområdene for Hydro. Vi tror resirkulering vil spille en helt avgjørende rolle på veien mot lavutslippssamfunnet. For å nå dit må vi gjøre en felles innsats. Vi gleder oss til å se hva kreative og engasjerte elever får til, sier Eivind Kallevik, konserndirektør for Hydro Aluminium Metal.

Aksjon Gjenvinning arrangeres av Hydro, Norsk Metallgjenvinning, Forskerfabrikken, Kavlifondet og Kavli.

Over 70 000 elever har deltatt siden aksjonen startet i 2018. Siden 2019 har deltakende elever resirkulert 492 899 tuber, former, bokser og baller med aluminiumsfolie. Ved å resirkulere emballasjen, har elevene spart 73 839 kWh energi. Det er nok til å kjøre en elbil tur-retur Oslo – Cape Town 13 ganger.

– Vi håper at Aksjon Gjenvinning bidrar til mer kunnskap og engasjement om resirkulering av aluminium, og at elevene lærer mer om gjenvinning, energibruk og miljøansvar på en spennende og morsom måte, forteller Hanne S. Finstad, daglig leder i Forskerfabrikken.  

Unge resirkuleringseksperter

75 prosent av alt aluminium som er produsert er fremdeles i bruk. Men mye går også til spille fordi det kastes feil. Aluminiumsfolie, hermetikkbokser, påleggstuber og grillformer er laget av aluminium og skal kastes i metallavfall.

Ved å delta på aksjonen får elevene mulighet til å lære mer om resirkulering, gjenbruk, kretsløp og hvordan man kan ta bedre vare på jorda. Elevene skal blant annet føre opp hvor mye de resirkulerer hjemme. Aksjonen hjelper også elevene til å gjøre litt voksenopplæring hjemme. Mange foresatte kaster nemlig aluminium i restavfallet.

Når gamle materialer brukes om igjen, håndterer man et avfallsproblem og sparer store CO2-utslipp. På den måten kan man unngå å bruke naturressurser som krever utvinning av råmaterialer. Noen materialer egner seg spesielt godt til å bli gjenvunnet eller resirkulert. Metall, og spesielt aluminium, er et slikt materiale.

Fakta: Aksjon Gjenvinning

Aksjon Gjenvinning er en nasjonal konkurranse som gir elever i 5. – 7. klasse mulighet til å lære mer om resirkulering, kretsløp og hvordan vi kan ta bedre vare på jorda vår.

Aksjonen går ut på å resirkulere emballasje laget av aluminium. Det viktigste med Aksjon Gjenvinning er ikke å vinne konkurransen, men å lære om energi for å vekke barnas miljøengasjement.

 

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125