23948sdkhjf

SE BILDENE: «Ulstein-cruiseskip» sjøsatt

Ekspedisjonscruiseskipet «Ocean Odyssey», eit ULSTEIN CX103-design, ble sjøsatt ved CMHI-verftet i Haimen, Kina, 23. oktober. Fartøyet er ett i en serie på flere cruiseskip som er bestilt av amerikanske SunStone Ships.

«Ocean Odyssey» vil bli eid av SunStone Ships, men driftet av Vantage Cruise Line, som med dette vil få sitt andre skip innen femstjerners havcruise. Det første skipet er søsterskipet»Ocean Explorer» som ble levert i 2021.

«Ocean Odyssey» er planlagt for levering i 2022, og har kapasitet til å ta med 162 passasjerer på turer rundt omkring i verden.

Det 104,4 meter lange ekspedisjonscruiseskipet ble bygd i samsvar med standarden ‘Polar Class 6’ som gjør at det kan gå lengre inn i polare områder. Skipet har Ulstein X-BOW, som gir mykere bevegelser ved grov sjø, noe som forbedrer komforten til passasjerene og mannskapet. Skipet kjører på MGO (Marine Gas Oil) som har lavt svovelinnhold og er bygget ut fra miljøstandarder som gir reduserte utslipp til luft og sjø med lavere energiforbruk.

IKKE FERDIG: "Ocean Odessey" ved verftet i Kina. FOTO: ULSTEIN

Ulstein leverer design og byggeoppfølging, men også en betydelig utstyrspakke som blant annet inneholder IAS (Integrert Automasjonssystem), PMS (Power Management System), kraftpakke (tavler, baugthrusterstarter og drives), bru- og navigasjonsutstyr, og ULSTEIN COM (internett, tv, telefon, PA-anlegg). Selv om skipet har en moderat størrelse, har passasjerene et rikt utvalg av områder de kan oppholde seg i. Skipet har en observasjonssalong som går over to dekk, en restaurant, bar og et forelesingsområde, et treningsstudio, skjønnhetssalong med spa-fasiliteter, sauna og treningsrom. Utendørs er der flere observasjonsdekk, badebasseng og boblebad.

Med 22 gummibåter om bord er det rikelig med muligheter til å ta utflukter eller turer i land. Der er også utstyr om bord for vannsportsaktiviteter som dykking, kajakkpadling og snorkling.

Kilde: Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141