23948sdkhjf

Dresser-Rand: Hjelper ansatte med å finne ny jobb

Nedbemanningsprosessen ved Dresser Rand/Siemens Energy er i full gang, en måned etter at de ansatte fikk beskjed om at 50 årsverk skulle bort på Kongsberg.

Til Laagendalsposten forteller daglig leder for bedriften på Kongsberg, Dag Medbøen, at de har en god dialog med fagforeningene. Man jobber med å finne de beste individuelle løsningene for de som mister jobbene sine. Det skjer en måned etter at det ble klart at 50 årsverk ved bedriften skulle bort. Tapet av arbeidsplasser kom knapt et år etter at Dresser-Rand måtte legg ned sin virksomhet i Drammen.

Nedleggelsene og kuttene skyldes ifølge selskapet selv en global strategi for å øke marginene. Da Drammen-selskapet gikk dukken var det lite som tydet på at Kongsberg skulle bli berørt, men slik skulle det altså ikke bli.

Dag Medbøen sier til lokalavisa at ikke foreligger planer om ytterligere nedbemanning på Kongsberg, og at man nå står godt rustet til å møte kundenes framtidige behov.

Det er ikke mer enn fire år siden at Dresser Rand/Siemens Energy foretok en større oppbemanning med stor framtidstro. Men så kom koronaen, og for det globale gassturbinprodukter endret seg. Dermed måtte det en omstrukturering til, ifølge selskapet selv.

Dresser-Rand

50 ÅRSVERK BORT: Totalt er det 50 årsverk ved Dresser-Rand/Siemens Energy på Kongsberg som skal bort. FOTO: GOOGLEMAPS

Nå satser man derfor på bærekraftig teknologi, og at servicesegmentet opprettholdes på et høyt nivå.

Den daglige lederen opplyser at man jobber med å tilby de ansatte som må bort attraktive sluttpakker, eller at disse tilbys omplassering til ledige stillinger og funksjoner enten på Kongsberg eller andre steder i landet. I tillegg har selskapet et utstrakt samarbeid med andre liknende bedrifter på Kongsberg, som kan tenke seg å ha behov for kompetansen de ansatte i Dresser Rand/Siemens Energy innehar.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078