23948sdkhjf

Høye oljepriser ga rekord-kvartal for Aker BP

Aker BPs inntekter gjør et solid hopp til 1,6 milliarder dollar i tredje kvartal – mot 511 millioner dollar samme kvartal i fjor.

Resultatet for tredje kvartal kommer dagen etter Equinor la fram sitt rekordresultat for samme kvartal.

Resultatet er ikke spesielt overraskende etter høye oljepriser de seneste månedene.

I sin rapport for tredje kvartal skriver selskapet at driftsresultatet før avskrivinger og nedskrivninger (ebitda) havnet på 1,25 milliarder dollar, en økning fra 511 millioner dollar i fjor. Det bidro til at overskuddet endte på 206 millioner dollar, opp fra 80 millioner dollar.

Og Aker BPs inntekter endte altså på 1,56 milliarder dollar i kvartalet, noe som er solid økning fra 511 millioner dollar i samme kvartal 2020.

- Sterk finansiell situasjon

– Jeg er glad for å kunne rapportere om nok et rekordkvartal for Aker BP, hvor kombinasjonen av god driftsinnsats og høyere olje- og gasspris bidro til det sterke finansielle resultatet, sier Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik i en kommentar.

– Aker BP er i en veldig sterk finansiell posisjon. Dette gir oss et unikt utgangspunkt for vårt betydelige investeringsprogram i årene som kommer, og samtidig øke utbyttet til våre aksjonærer, fortsetter han.

Kilde: Aker BP

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14