23948sdkhjf

Hydros tredje kvartal: Rekordresultater, forbedringsmålet for 2021 nådd

Norsk Hydro ASA rapporterte en justert EBITDA på 7.219 millioner kroner i tredje kvartal, sammenliknet med 3.100 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Høyere all-in metall- og aluminapriser og bedre volumer oppstrøms bidro positivt til justert EBITDA, delvis utliknet av høyere råvarekostnader.

Dette er hovedutviklingen for Hydro i tredje kvartal 

  • Gode markedsforhold og høyere volumer ga rekordresultat i Aluminium Metal
  • Robust drift i Bauxite & Alumina
  • Forbedringsmålet for 2021 nådd
  • Lavere produksjonsvolumer i Energy utliknet av forskjeller mellom prisområder
  • Investeringer i resirkulering og Extrusions som støtter Hydros strategi fram mot 2025

– Jeg er glad for å se at organisasjonen leverer rekordresultater for kvartalet i et godt aluminiummarked, og at vi har klart å nå forbedringsmålet for året allerede i tredje kvartal. Extrusions har levert bedre enn planlagt, i tillegg til at robust drift i Brasil har gitt et viktig bidrag til forbedringsprogrammet. Alunorte har produsert med full kapasitet for tredje kvartal på rad, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Hilde Merete Aasheim Hydro

FORNØYD: Hydros konsernsjef Hilde Merete Aasheim er glad for at Hydro leverer rekordresultater i tredje kvartal i år. FOTO: HYDRO

Hydros førsteprioritet er å ivareta helse og sikkerhet for våre medarbeidere og de samfunnene vi opererer i. Selskapet iverksetter fortsatt retningslinjer i samsvar med nasjonale regelverk når det gjelder håndtering av pandemien. I løpet av kvartalet har Hydro kunnet oppheve covid-relaterte restriksjoner på arbeidsplasser i flere land med høy vaksinasjonsdekning og lave smittetall.

Aluminiummarkedet var i underskudd i tredje kvartal. I Kina førte begrensninger i energiforsyning og forbruksrestriksjoner til redusert tilbud. Utenfor Kina fortsatte etterspørselen å stige i viktige markedssegmenter som bygg og anlegg, mens flere forstyrrelser påvirket tilbudssiden. Som følge av dette har det globale lagernivået gått ned i løpet av kvartalet, og det ventes et underskudd på markedet for primæraluminium i 2021.

– Verdens ledere vil snart møtes på klimakonferansen COP26 for å øke innsatsen i henhold til Paris-avtalen. Aluminium har en viktig rolle å spille i arbeidet for å redusere globale karbonutslipp og realisere det grønne skiftet. Vi ser økt etterspørsel etter aluminium som brukes i kundenes løsninger for reduserte utslipp. Etterspørselen etter vår lavkarbonaluminium fortsetter å øke, samtidig som vi også iverksetter mange omfattende tiltak for å redusere våre egne utslipp. Prosjektet for bytte av drivstoff ved Alunorte vil gi et betydelig bidrag mot målet vårt om en utslippsreduksjon på 30 prosent innen 2030, sier Aasheim.

Disse markedsforholdene førte til en økning i kontantprisen og produktpremiene på aluminium opp mot et rekordhøyt nivå på LME, noe som bidro til det rekordhøye resultatet på 4.263 millioner kroner i justert EBIDTA i Aluminium Metal i tredje kvartal.

Strammere marked

Markedet for alumina ble også strammere i løpet av kvartalet. Energibegrensninger i Kina og produksjonsforstyrrelser i atlanterhavsregionen påvirket den globale forsyningen av alumina. Som følge av dette ble alumina i atlanterhavsmarkedet handlet med en premium sammenlignet med alumina i stillehavsregionen. Aluminaprisene på Platts prisindeks økte fra 285 US-dollar per tonn i starten av kvartalet til over 480 US-dollar per tonn i midten av oktober.

Generelt har prisene på råvarer som brukes til produksjon av alumina og aluminium økt i løpet av kvartalet. Markedsprisene på lut, brenselolje, kull, petroleumskoks og bek fortsatte å øke, en trend som begynte i løpet av andre halvår i 2020. Energiprisene har også økt globalt i kvartalet. Dessuten har begrensninger på energiforbruk ført til redusert tilbud av legeringsmetaller som magnesium og silikon.

 Les hele Hydros pressemelding her.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141