23948sdkhjf

Bergen Engines blir en del av en ny divisjon

Sist uke hadde Bergen Engines storfint besøk. De nye eierne kunne, Langley Holdings, kunne for første gang besøke Bergensbedriften.

I august ble det kjent at Langley Holdings kjøper opp Bergen Engines fra Rolls-Royce. På grunn av koronapandemien har det ikke tidligere vært mulig å besøke fabrikken, men i forrige uke ankom Tony Langley og flere av hans kolleger bedriftens hovedkvarter utenfor Bergen.

Langley gjorde det klart at selskapet nå vil ha størst fokus på miljø og fornybare energikilder, og klargjorde gruppens syn på «nullutslipp» fram mot det store klimamøte i Glasgow om noen få dager.

Besøket varte i tre dager, og besto i all hovedsak av møter med ledelsen og ansatte ved Bergen Engines, omvisning i de ikoniske lokalene og en pressekonferanse.

I løpet av sitt besøk ga Tony Langley grønt lys for «Ammonia Zero Emission»-prosjekt (AMAZE), som Bergen Engines vil begynne med i 2022.

AMAZE er en treårig studie som skal se nærmere på potensialet for ammoniakk som et alternativ drivtstoff-form for båtmotorer. Sammen med den norske regjeringen har Langley Gruppen investert fire millioner Euro i prosjektet.

 Bergen Engines

NY LOGO: Pressekonferanse med den nye logoen i bakgrunnen. Fra venstre adm. dir. i Bergen Engines, Jon Erik Rov, konsernleder og styreleder i Langlye Holdings, Tonye Langley og Mike Neal. Han er finansdirektør i Langley Holdings. FOTO: LANGLEY HOLDINGS

- Verden produserer ikke alternative drivstoffløsninger på en god nok måte ennå, og vi vet ikke om det vil ammoniakk, metanol, biodiesel, hydrogen eller en kombinasjon av disse som kan konkurrere ut fossilt drivstoff. Men vi kan ikke bare sitte og ikke gjøre noe, og det er årsaken til at vi nå har gått inn med denne investeringen, sa Langley under sitt besøk hos Bergen Engines.

Han avslørte dessuten at Bergen Engines vil gå i samarbeid med Langley-gruppens to andre fabrikker – italienske Marelli Motori og tyske Piller Powr Systems – for å bli en del av det nye satsingsområdet «Power Solutions Division». Dette prosjektet har som målsetning å raskt utvikle hydrogenfornybar sektor.

Marelli er en ledende produsent av elektriske motorer og generatorer og produktene deres er allerede blitt godkjent av Bergen Engines som marine applikasjoner. De to selskapene vil nå jobbe enda tettere sammen, og det samme skal Bergen Engines og Piller gjøre. Sistnevnte er en ledende produsent av kraftstabilisator-utstyr.

Tom Langley understreket under besøket i Bergen at Bergensbedriften og de to nye søsterbedriftene vil fortsette å serve sine eksisterende kunder, og at overgangen til nullutslipp vil skje over tid.

Den nye divisjonen vil representere om lag halvparten av Langley Holdings forventede inntekter på 1,3 milliarder Euro i 2022. Av dette vil Bergen Engines stå for om lag 300 millioner Euro.

 

Kilde: Langley Holdings

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078