23948sdkhjf

Europeisk stålindustri bekymret for de høye strømprisene

Europeisk stålindustri er svært bekymret for de eksepsjonelt høye energipisene som råder i verdensdelen for tiden.

Den europeiske stålforeningen EUROFER sier at de høye energiprisene kan sette innhentingen etter koronapandemien i fare. De høye strømprisene kommer samtidig med at stålindustrien skal få ned CO2-utslippene for å nå målene i EUs «Green Deal».

De høye energiprisene gjør at EUROFER nå ber myndighetene om at de støtter industrien slik at prisene ikke får følger for den jobben som skal gjøres for å nå å CO2-reduksjonene i «Green Deal».

Gass- og elektrisitetsprisene har gått kraftig opp de seneste ukene og månedene. I noen land er økningen på fire til fem ganger sammenliknet med samme tidspunkt i 2020.

Hovedårsaken til den oppståtte situasjonen er ubalansen i gassmarkedet, som representerer korttidselementet, sesongavhengige faktorer som har redusert den fornybare energiproduksjonen, reduksjon i atomenergi og økte CO2-kostnader som følge av de økte elektrisitetsprisene.

Stenge fabrikker

Steeltimes International skriver at energi-intensive selskap, som er de som er mest eksponert for de høye prisene, er blitt tvunget til å begrense aktiviteten eller stenge fabrikkene midlertidig.

Langvarige høye priser på spot-markedet vil også påvirke framtiden, og da første omgang første halvår 2022.

«En slik utvikling er en trussel mot gjenopphentingen etter koronapandemien», skriver EUROFER, og mener at EU bør bruke sitt kommersielle og diplomatiske press til å presse de store gass-leverandørene, ikke minst med tanke på den kommende vinteren.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094