23948sdkhjf

OTD-sjefen: - En god messe i omstillingens tegn

- Årets OTD Energy viser at vi må stanse den polariserende debatten på fornybar energi, og heller ha fokus på at vi må gjøre noe raskt. For leverandørene er dette enklere enn for operatørene.

Det sier daglig leder i OTD Energy, Torbjørn Olufsen, dagen etter at utstillerne rigget ned standene sine på Stavanger Forum. Han er godt fornøyd med hvordan messen ble gjennomført, ikke minst med tanke på usikkerheten som har rådet i forbindelse med koronapandemien.

Han kan opplyse at programmet for Hall D ble utformet den siste uka før messen gikk av stabelen.

OTD Energy

KLART I SISTE LITEN: Programmet for Hall D - Offshore Wind - ble klart i siste liten. FOTO: MORTEN DAHL

- Det ble en hektisk avslutning på planleggingen av messen, men når resultatet ble så bra som det ble, er vi svært godt fornøyd med årets OTD Energy, sier han.

OTD Energy hadde satt seg som et ønsket mål med 20.000 besøkende. De ferske tallene viser at 19.174 registrerte besøkende var innom messa de to dagene den varte.

- Dette er vi godt fornøyd med. Vi er så nær målet vårt som vi kunne ønske. Mitt inntrykk er at det var særdeles god stemning denne gang, ikke minst det å kunne møte andre folk i bransjen igjen etter 18 måneders nedstengning, sier en tydelig fornøyd Olufsen til Metallsupply.

otd eNERGY

METALL-ROBOT: En robot laget av metallbiter fikk stor interesse på OTD Energy. FOTO: MORTEN DAHL

Han kan fortelle at fornybar-delen av arrangementet slo meget godt an, og at leverandørene er klare for den omstillingen som nå må til.

- Vi må få slutt på den polariserende debatten om fornybare energikilder, og ha fokus på at dette er noe vi må gjøre. Mitt inntrykk er at dette var det stor enighet om blant leverandørene som deltok på messen. De sitter på kompetansen og de teknologiske løsningene, så det vil være enklere for dem å omstille seg mot fornybare energikilder, sier Olufsen.

Om lag 400 utstillere deltok på OTD Energy denne gang. Dette er en økning fra 2019, akkurat som besøkstallet var det. Den daglige ledere kan også opplyse at det var en kraftig økning i antall seminarer man kunne delta på denne gang.

OTD Energy stand

HEKTISK: Detv ar mye folk på årets OTD - nærmere 20.000 - besøkende. FOTO: MORTEN DAHL

Nå ser Torbjørn Olufsen og teamet i OTD Energy framover mot Bergen 2022.

- Vi kommer til å lansere nye konsepter i Bergen, og har spennende planer for neste års messe. Men vi må være tro mot det OTD har vært tuftet på, nemlig leverandørene til olje- og gass-næringen. Det er med dette utgangspunktet vi må videreutvikle messen, sier han.

Se og hør Adam Douglas framføre Bob Marleys "Could You Be Loved" på Energy Show:

Video: Morten Dahl

Årets Energy-show i DNB Arena var om mulig enda mer spektakulært enn tidligere «bransjekvelder». Standup-komiker Cess Steinmann ledet showet på en usedvanlig morsom måte, mens Dagny, Adam Douglas, Vamp og Arne Hurlen fra Postgirobygget fikk stemningen skikkelig opp. Da showet var ferdig gikk mange av de 3000 deltakerne over til hotellet vegg-i-vegg for mat og mer drikke – og mer musikk.

otd energy

SOMEBODY: Dagny sang selvsagt "Somebody" og fikk opp stemningen på ODT Energy Show. FOTO: MORTEN DAHL

- Vi ønsker å skape en opplevelse, og mitt inntrykk er at de som deltok på showet denne gang definitivt fikk dette. Vår oppgave er å bygge en god stemning i en sosial setting. Man er på jobb, samtidig som kan være sosial og drive nettverksbygging. Det tror jeg mange fikk utbytte av denne gang, avslutter Torbjørn Olufsen til Metalsupply.

Artikkelen er en del av vårt tema om OTD 2021 i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.161