23948sdkhjf

Cermaq: En oter til besvær

Noen otere har funnet sitt beste matfat ved ventemerdene til Cermaqs lakseslakteri. Nå har en av oterne begynt å vise aggressiv atferd overfor de ansatte som forsøker å jage den bort.

Oterne er glimrende fiskere. Og nå har de funnet sitt paradis ved ventemerdene til Cermaq Norways lakseslakteri i Steigen, skriver Avisa Nordland. oter.

PLAGSOMME OTERE: Oterne ved Cermaaqs anlegg i Steigen er begynt å gli aggressive mot de ansatte. ILLUSTRASJONSFOTO

Problemet er at oterne, som tar seg inn i merdene og spiser fisk, forstyrrer de andre fiskene, slik at det går utover fiskevelferden. Man frykter også at oterne vil skade de andre fiskene. Det er observert tre otere i og ved merdene, og en av dem har nå begynt å hvese og knurre på ansatte som forsøker å få dem bort. Det har ifølge avisa ført til at Cermaq nå har fått fellingstillatelse for en av oterne. Fellingstalletelsen er gitt av hensyn til fiskehelsen.

– Vi søkt om og fått innvilget skadefelling av én oter ved Storskjæret. Vi har to-tre otere som oppholder seg på og ved ventemerdanlegget, området hvor den levende fisken holdes før den skal inn til slakteriet. Oteren tar seg inn i merdene og henter ut laks. Dette stresser laksen i merdene. I tillegg er vi redd oteren skader flere laks når den går inn i merdene for å jakte, sier teknisk leder ved slakteriet, Morten Mehus.

Cermaq har prøvd flere måter å få løst utfordringen på, men at det ikke har lykkes med å få jaget bort dyrene ved for eksempel jaging, skremming og ulike fysiske barrierer på merdene.

- Dessverre har ikke dette gitt ønskede resultater. I tillegg har en av oterne begynt å vise aggressiv atferd med knurring og fresing mot ansatte prøver å skremme eller jage den bort. Dette har vært utfordrende over tid, sier Mehus til Nordland videre.

Han vet ikke hvor mange fisk oterne har tatt.

Oteren ble fredet i 1982. Fellingstillatelsen for Cermaq gjaldt fra 4. oktober og i en måned.

Kilde: Avisa Nordland

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078