23948sdkhjf

Storkontrakt til Kongsberg

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har signert en kontrakt på 3,95 milliarder kroner for leveranse av Joint Strike Missiles til Norge F-35A Lightning jagerfly.

Kontrakten er inngått sammen med Forsvarsmateriell, og har en verdi på 3,950 millioner kroner, skriver KDA i en børsmelding.

Samarbeidet mellom KONGSBERG, Forsvaret i Norge og Forsvarets Forskningsinstitutt gjennom definisjon, utvikling og testing av JSM har vært en kritisk faktor for å utvikle et missil med så avanserte evner.

-Joint Strike Missile kan nå være med på å dekke komplekse og operative behov til det norske Luftforsvaret med å gi økt kapabilitet til F-35 for å forsvare viktige nasjonale interesser. Utviklingen av missilet har pågått siden 2008, og vil nå gå over i en kraftig opptrappet produksjon. Sammen med den voksende internasjonale interessen vil denne leveransen være med på å øke sysselsetting samt styrke virksomheten for KONGSBERG og våre mange underleverandører i årene som kommer, sier Eirik Lie, President i Kongsberg Defense & Aerospace.

JSM er et femte generasjons stealth luft-til-bakke missil som er utviklet for å fylle F-35’s kamp mot trusler på land eller til sjøs. Missilet kan bæres internt for å sikre flyets lave signaturegenskaper, og det har overlegen ytelse mot godt forsvarte mål over lange avstander.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen

Artikkelen er en del av vårt tema om Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.14