23948sdkhjf

OTD: Omstilling! Omstilling!! Og Omstilling!

Og den omstillingen må skje raskt. Norge ligger etter andre land.

Det var hovedbeskjeden til de frammøtte da OTD Energy sparket i gang messen tirsdag kveld med en seanse om den grønne skiftet.

Og omstillngen til fornybar energi, det må skje raskt. Det var alle skjønt enige om på åpningsarrangementet. Primært kan det virke som om industrien er mest interessert i å satse på hydrogen og CO2-fangst.

 ER MED:IKM-gründer Ståle Kyllinstad er med på laget når omstillingen til fornybar energi må komme også for leverandørindustrien. FOTO: MORTEN DAHL

Det grønn skiftet kommer – enten vi vil eller ikke. Utfordringen er å gjøre det kommersielt nok og sørge for at rammebetingelsene og ikke minst regelverket blir godt nok, sa Ståle Kyllingstad. IKM-gründeren sa at de vil være en del av det grønne skiftet, selv om fornybar energi utgjør en mindre del av omsetningen til selskapet for tiden. Han antok at 25 prosent av IKMs omsetning er fornybar energi, og at olje- og gass fortsatt utgjør hovedandelen for selskapet.

POLITIKERNE: Et politikerpanel avsluttet seansen på åpningsarrangementet. FOTO: MORTEN DAHL

-Den grønne omstillingen haster veldig. Teknologien finnes, og utfordringen er å gjøre den lønnsom. Til nå er de fossile løsningen billigst. Vi trenger også fornybar energi for å iverksette tiltakene for det grønne skiftet, sa daglig leder i Zero, Sigrun Aaasland i sitt innlegg.

En av de aktørene som er kommet lengst i det grønne skiftet i Norge, er Asko/Norges-gruppen. De jobber mot en helt annen bransje enn det den norske leverandørindustrien på OTD jobber mot.

FOREDRAG: Jarand Rystad fra Rystad Energy holdt en interessant foredrag. FOTO: MORTEN DAHL

-Omstillingen kommer. Grip sjansen, og ikke bli som en Kodak, sa Torbjørn Johansson i Norges Gruppen.

Det syntes som om både miljøorganisasjonene, leverandørindustrien og operatørene alle var enige om omstillingen må komme, og at den må skje raskt.

Følgende selskap og organisasjoner bidro enten med foredrag eller i paneldebatt på åpningskvelden: Zero, Olje- og energidepartementet (den nye ministeren Marte Mjøs-Persen med videohilsen), Oceaneering, IKM Gruppen, Emerson, Aker Solutions, Shell, Stavanger kommune ved ordføreren, EU-delegasjonen, Norges Gruppen, Rystad Energy, Norwegian Offshore Wind Cluster, EnBW og politikerne Tom kalsås (Ap), Sissel Knutsen Hegdal (H), Ketil Solvik Olsen (FrP), Ola Elvestuen (V) og Rasmus Hansson (MDG).

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.097