23948sdkhjf

Leverte brønnbåt med 90 prosent utslippsreduksjon

Aas Mek. Verksted har overlevert brånnbåten «Færøysund» til rederiet Færøy. Båten er utstyrt med eksos renseanlegg, som gir 90 prosent reduksjon i utslipp av NOx.

Dette går fram av en pressemelding fra verftet. Brønnbåten er verftets bygg nr 206, og designet er av typen AAS 3002 STDE-Hybrid.

Brønnbåten gikk rett fra levering til Helgeland/Salten, og inn på langsiktig kontrakt for Nova Sea AS og Salten Aqua AS, samt en del samarbeidende oppdrettere. Nybygget er av verftets eget design av typen AAS 3002 STDE-Hybrid, med en lastekapasitet på 3000 m3. Færøy AS, som er mottaker av skipet, er hjemmehørende på Herøy utenfor Sandnessjøen i Helgeland. Rederiet har tidligere fått levert «Steinar Olaisen» (MM 08/17) fra Aas Mek.

90 % utslippsreduksjon

Færøysund er utrustet for å tilfredsstille strenge miljøkrav. Båten har diesel-elektrisk fremdrift og ESS-batterianlegg for hybrid drift, samt utstyr for å kunne koble seg på de nye landstrømanleggene. ESS-Batteripakken blir brukt for å ta belastningstoppene under drift for å redusere antall generatorer i drift og dermed redusere drivstoff forbruket betydelig. Båten kan ligge til kai uten bruk av generator i kortere eller lengre perioder avhengig av landstrømkapasiteten i havnene, og som også reduserer støyutslipp til omgivelsene. Båten er utstyrt med eksos renseanlegg, som gir 90 prosent reduksjon i utslipp av NOx, ifølge pressemeldingen fra verftet.

Båten er utstyrt for transport av levende fisk i åpent eller lukket system på en sikker og skånsom måte, null utslipp under lukket transport med overvåking, rensing og behandling av all vannsirkulasjon, filtersystem for rensing av vann, UV-behandling av vann inn og ut av lasterommene, automatisk vaske- og desinfiseringsanlegg, overvåking, regulering og logging av vannparameter. Nybygget er også arrangert med eget sorteringsrom med direkte sortering av fisken ved undertrykkslasting. Her er RSW-anlegg for nedkjøling av vannet i lasterommene under transport av fisk i lukket system med kapasitet på 2200 kW, og som gir en senkning av temperaturen på ca. 1,2 gr. C per time. 

Kilde: Aas Mek. Verksted

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.111