23948sdkhjf

Worldsteel forventer økning i stål-etterspørselen

Worldsteel antar at verdens råstål-etterspørsel vil øke med 4,5 prosent i år.

Worldsteel skriver at i fjor vokste etterspørselen på stål med bare 0,1 prosent som følge av koronapandemien. Men i år tror organisasjonen at økningen I etterspørselen på stål vil økte med 4,5 prosent til 1,855 millioner tonn. Og ikke nok med det: Også i 2020 ser man for seg en økning i etterspørselen, nå på 2,2 prosent.

Disse tallene er beregnet utfra at vaksine-progresjonen går som forutsatt i verden, og at spredningen av covid-19 vil bli mindre ødeleggende enn tidligere bølger.

- I 2021 har vi sett en sterkere gjenopphenting av ståletterspørselen enn det vi kunne forutse. Bortsett fra Kina, ser vi en solid økning i etterspørselen, og ser også at etterspørselen har kommer til å nå nivået den var på før pandemien, sier styreleder i Worldsteel Economics Committee, sier Al Remeithi.

Han legger til at det har vært en stor produksjonsaktivitet, som bidrar til den positive trenden. Vaksinasjonsgraden I den vestlige verden har ført til en god tilhelingsprosess for økonomien i disse landene. I Asia derimot har man slitt mer, fordi det har vært flere nye bølger med smitte.

- Vi har sett en positiv utvikling i 2021, og vi tror at stål-etterspørselen vil øke også i 2022, sier Remeithi.

Hvis du ønsker å lese mer om etterspørselen på stål i de ulike markedene kan du gå inn på Worldsteels artikkel.

Kilde: Worldsteel

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141