23948sdkhjf

Pon Power åpnet nytt testsenter

Som et viktig ledd i sin satsing på miljøvennlige løsninger til havnæringen, har Pon Power AS åpnet sitt nye testsenter for hybride fremdriftsløsninger ved hovedkontoret på Berger utenfor Oslo.

Senterets primære oppgave vil være å utvikle, teste og optimalisere hybride fremdriftsløsninger for å redusere driftskostnader og klimautslipp.

  I tillegg vil testsenteret bli brukt til opplæring og kompetanseutvikling. Hybridsenteret vil spille en viktig rolle i Pon Powers videre miljøsatsing fremover.

– For å kunne utvikle og levere gode hybridløsninger er det behov for kompetanse både hva gjelder teknologi, design, produksjon, installasjon og oppstart. Testsenteret gir oss mulighet til å utvikle denne kompetansen. I tillegg vil vi kunne teste og dokumentere effektene av systemene, redusere risiko og sikre vellykkede installasjoner, sier administrerende direktør, Claus Frithjof Høyer.

– Vi har også erfart at det er et stort behov for kunnskap om hybride systemer i markedet. Pon Power har i samarbeid med MHTech utviklet og lansert et online konfigureringsverktøy for hybride fremdriftsløsninger, www.pon-epower.no.

Her kan brukeren konfigurere sin egen hybridløsning etter sitt behov ved å oppgi type fartøy, driftsprofil, kraftbehov etc. Verktøyet vil finne den optimale løsningen basert på kriterier som drivstoffbesparelse, CO2-utslipp, investeringskostnad, samt estimere pris og støtte fra enova. Erfaringene fra testsenteret vil vi kunne bruke til å oppdatere datagrunnlaget som ligger bak konfiguratoren og videreutvikle denne.

Kilde: Pon Power

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.534