23948sdkhjf

Raufoss-bedrift skal ansette flere nye medarbeidere

Raufoss Couplings skal ansette flere som følge av kontrakten som Kongsberg Automotive nylig inngikk med en koreansk bilprodusent.

Dette medfører at bedriften på Raufoss må få flere ansatte, og selskapet har derfor lyst ut 15 nye stillinger lokalt.

Kontrakten, som nå får positive ringvirkninger for Raufoss Couplings, har metalsupply skrevet om tidligere.

– Siden det er flere i bilindustrien som har måttet redusere kapasiteten mye i det siste, er det hyggelig at vi kan gå i den andre retningen. Vi har mer eller mindre doblet omsetningen de siste fem årene, og skal gjøre det samme igjen fram til 2025, sier Linda Nyquist-Evenrud til Oppland Arbeiderblad (OA). Hun er direktør for Kongsberg Automotive (KA) Raufoss.

Kontrakten kommer etter en tøff tid med permitteringer i 2020 som følge av koronapandemien. Men siden i fjor høst har bildelprodusenten på Raufoss hatt mer enn nok å gjøre, skriver OA.

Kontrakten som Kongsberg Automotive Raufoss har inngått er å levere luftbremsesystem til lastebiler, busser og tilhengere. Det er deres egen merkevare Raufoss ABC, som skal leveres., og avtalen innebærer at Raufoss Couplings får et gjennombrudd på det sør-koreanske markedet.

Raufoss Couplings

MER Å GJØRE: Raufoss Couplings er en del av Kongsberg Automotive. Nå når morselskapet har sikret seg en stor kontrakt, betyr det mer å gjøre for den lokale koplingsbedriften. FOTO: KONGSBERG AUTOMOTIVE

«Målet med produktene er å kutte kostnader for kundene ved kortere montasjetid, mindre vedlikehold/reparasjoner og økt levetid. Delene lages av resirkulerbart komposittmateriale. Stikkordene er kortere bremselengde, lavere vekt og økt tåleevne både i ekstrem kulde og varme. Systemene skal brukes i lastebiler og busser, både fossildrevne og elektriske kjøretøy», skriver OA.

Målet for Raufoss Couplings blir da å kunne bidra til en grønnere og mer elektrisk drift for tungtransporten. Da blir vekt og kvalitet svært viktig for å øke kjørelengden med tyngre last.

Produksjonen skal foregå ved fabrikkene på Raufoss, Wuxi i Kina og Yangsan i Sør-Korea. Totalt er det 35 millioner koplinger som skal produseres. Ved Raufoss er det nå lyst ut flere stillinger, og det er først og fremst ingeniører bedriften har behov for, men også industrimekanikere, strukturanalytikere og designingeniører er det også et behov for.

Det er snart 20 år siden Raufoss ASA solgte koplingsdelen sin til Kongsberg Automotive. Men merkevaren Raufoss består og det samme gjør den lokale utviklingen og produksjonen.

250 av de 400 ansatte i Couplings har sitt daglige virke på Raufoss. Målet er å bli større enn konkurrenten Benteler.

Det er ikke mer enn to år siden lokalene på Raufoss ble utvidet, men allerede nå tas snart det første spataket for en ny utvidelse.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125