23948sdkhjf

Danner ny allianse: Skal bli ledende innen havvind

Aker Solutions har gått i allianse med DeepOcean og Solstad Offshore.

Sammen har de tre selskapene skapt Windstaller Allinance, som er et samarbeid.

Dette nye partnerskapet har som mål å gi verdens mest kostnadseffektive og komplette produktforsyning, fabrikasjon og marine tjenester innen havvind. Alliansen vil også forfølge andre offshore fornybare segmenter.

Redusere karbonavtrykket

- Dagens forsyningskjede til offshore fornybarmarkedet er svært fragmentert, og etter vårt syn er sub-optimalt med tanke på effektivitet, kostnad, risiko og miljøavtrykk. Windstaller Alliance er i stand til å ta en integrert tilnærming, og samtidig låse opp verdi for både operatører og leverandører, og samtidig redusere det totale karbonavtrykket til offshore fornybare prosjekter," sier Guro Høyaas Løken, leder for Windstalleralliansen.

Windstaller Alliance vil kombinere de allerede veletablerte evnene og ekspertisen hos de tre offshore-industri-lederne for å danne en integrert og svært fleksibel leverandør av én stopp-butikk. Alliansen vil kunne tilby produktleveranser, fabrikasjonstjenester, samt marine- og subsea-drift og tilhørende ingeniørtjenester innen offshore fornybar industrier.

Kan ta en ledende rolle

- Med tanke på kompetanse, størrelse og ressursbase, vil denne nye alliansen trolig kunne bli en ledende aktør i markedet. Uansett, vil hvordan vi klarer å integrerere og samarbeide oss tre selskapene imellom være avgjørende for om vi klarer å skape verdi både for operatører og leverandører, sier adm. dir. i Solstad Offshore, Lars Peder Solstad.

Aker Solutions har 15.000 ansatte på verdensbasis, mens DeepOcean har 900 ansatte og mer 50 ROV-fartøyer. Solstad Offshore har 3600 ansatte og en flåte på 90 fartøy.

Kilde: Aker Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079