23948sdkhjf

Se! Et Volvo kjøretøy produsert i fossillfritt stål!

Volvo Group presenterer verdens første kjøretøy produsert av fossilfritt stål fra SSAB. Maskinen, en lastebilhenger for bruk innen gruvedrift og steinknusing, ble avduket ved Volvos event i Gøteborg onsdag.

- Å presentere det første kjøretøyet i verden produsert av SSABs fossilfrie stål er en stor milepæl. Vårt samarbeid med Volvo-konsernet viser at det grønne skiftet er mulig og gir resultater, sier Martin Lindqvist, konsernsjef hos SSAB.

Sammen kan vi fortsette å minske vårt klimaavtrykk hele veien til sluttkunden og samtidig sikre at våre kunder får stål av høyeste kvalitet. Vi ser fram mot et fortsatt godt samarbeide med Volvo-konsernet innen forskning og utvikling for å få fram enda flere fossilfrie stålprodukter, sier han.

Innovative samarbeid

- Initiativet med SSAB setter standarden for en fossilfri framtid. Samtidig som verdens land møtes ved FNs 26. klimakonferanse for å diskutere klimaforandringene, må også selskap og industrier samarbeide for å utvikle nye og innovative løsninger for en framtid fri fra utslipp av drivhusgasser. Volvo-konsernet strever etter å inngå innovative samarbeid, som for eksempel. samarbeidet med SSAB. Vi gjør det for å utvikle attraktive, sikre og effektive nye kjøretøy og maskiner som baner veien for et mer bærekraftig transport- og infrastruktursystem tilpasset framtiden, sier Martin Lundstedt, konsernsjef i Volvo-konsernet.

I 2026 har SSAB som målsetning å kunne tilby markedet fossilfritt stål i kommersiell skala etter en omstilling av Oxelösunds masovner til produksjon med lysbøyeovn og ved å bruke HYBRIT-teknologien som erstatter kull og koks, som tradisjonelt er blitt brukt for jernmalmbasert stålproduksjon. Det nye stålet produseres med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Prosessen er et avgjørende skritt for å eliminere CO2-utslipp fra stålproduksjonen.

I august 2021 kunne SSAB vise fram verdens første fossilfrie stålplate produsert av hydrogenredusert jern produsert ved HYBRITs pilotanlegg i Luleå.

 

Kilde: SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113