23948sdkhjf

Se! Et Volvo kjøretøy produsert i fossillfritt stål!

Volvo Group presenterer verdens første kjøretøy produsert av fossilfritt stål fra SSAB. Maskinen, en lastebilhenger for bruk innen gruvedrift og steinknusing, ble avduket ved Volvos event i Gøteborg onsdag.

- Å presentere det første kjøretøyet i verden produsert av SSABs fossilfrie stål er en stor milepæl. Vårt samarbeid med Volvo-konsernet viser at det grønne skiftet er mulig og gir resultater, sier Martin Lindqvist, konsernsjef hos SSAB.

Sammen kan vi fortsette å minske vårt klimaavtrykk hele veien til sluttkunden og samtidig sikre at våre kunder får stål av høyeste kvalitet. Vi ser fram mot et fortsatt godt samarbeide med Volvo-konsernet innen forskning og utvikling for å få fram enda flere fossilfrie stålprodukter, sier han.

Innovative samarbeid

- Initiativet med SSAB setter standarden for en fossilfri framtid. Samtidig som verdens land møtes ved FNs 26. klimakonferanse for å diskutere klimaforandringene, må også selskap og industrier samarbeide for å utvikle nye og innovative løsninger for en framtid fri fra utslipp av drivhusgasser. Volvo-konsernet strever etter å inngå innovative samarbeid, som for eksempel. samarbeidet med SSAB. Vi gjør det for å utvikle attraktive, sikre og effektive nye kjøretøy og maskiner som baner veien for et mer bærekraftig transport- og infrastruktursystem tilpasset framtiden, sier Martin Lundstedt, konsernsjef i Volvo-konsernet.

I 2026 har SSAB som målsetning å kunne tilby markedet fossilfritt stål i kommersiell skala etter en omstilling av Oxelösunds masovner til produksjon med lysbøyeovn og ved å bruke HYBRIT-teknologien som erstatter kull og koks, som tradisjonelt er blitt brukt for jernmalmbasert stålproduksjon. Det nye stålet produseres med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Prosessen er et avgjørende skritt for å eliminere CO2-utslipp fra stålproduksjonen.

I august 2021 kunne SSAB vise fram verdens første fossilfrie stålplate produsert av hydrogenredusert jern produsert ved HYBRITs pilotanlegg i Luleå.

 

Kilde: SSAB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Velger Framos pumpesystemer til Norsk havteknologisenter
Westcon Helgeland skal bygge struktur på 400 tonn med stål
Kimek: Båt kantret under sjøsetting – nå har høyesterett forkastet anken fra russerne
Stortinget enige om lakseskatt
Årdal Maskinering investerte i solceller på rett tid
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094