23948sdkhjf

Xylem leverer skreddersydde løsninger til havvindparken Hywind Tampen

Xylem har overlevert den første spesialtilpassede utstyrspakken i Hywind Tampen-prosjektet til Aker Solutions og Equinor.

Det flytende havvindprosjektet, Hywind Tampen, er foreløpig verdens største av sitt slag når det er ferdigstilt. Havvindparken skal elektrifisere Snorre- og Gullfaks-feltene i Nordsjøen og blir den første flytende havvindparken som forsyner olje- og gassplattformer til havs med strøm. Xylem er med som leverandør av utstyr for ballastering og deballastering for prosjektet, og har nå levert den første utstyrspakken til byggefasen i prosjektet.

Det grønne skiftet

Siden tidlig på 1990-tallet har Xylem vært leverandør av pumpe- og styringssystemer til prosess, drilling og sekundere systemer, samt miksere som sørger for omrøring primært for mud-håndtering til supplyskip og offshore installasjoner. Selskapet har levert skreddersydde løsninger og samarbeidet tett med engineering- og operatørselskaper for å utvikle nye produkter og løsninger. Selskapet registrerer et fokusskifte i bransjen hvor en større del av etterspørselen nå kommer fra prosjekter som skal få ned energibruken offshore.

- Vi har vært en stolt leverandør til olje- og gassnæringen i flere tiår. Dreiningen mot fornybar energi har ført oss over til andre prosjekter hvor vi nå er med på å utvikle grønnere løsninger. Vår lange offshore-erfaring er veldig verdifull i dette arbeidet, og vi er glade for å bidra til å redusere C02-utslippene på norsk sokkel, sier Leif Gunnar Kvamme, Key Account Manager Olje & Gass i Xylem.

- Hywind Tampen er et utrolig spennende prosjekt å få være med på. Dette er nybrottsarbeid og vi samarbeider tett med Aker Solutions og Equinor for å lage skreddersydde og robuste løsninger til dette prosjektet, sier Kvamme.

Med i FEED-fasen

Xylems pumpesystemer vil bli benyttet i hele byggefasen i tillegg til permanente pumpesystem i havvindparken. Selskapet har i en tidlig fase i prosjektet samarbeid tett med Aker og kommet frem til en kombinasjon av standardprodukt- og spesialtilpassede løsninger. Hovedoppgaven med pumpesystemet som Xylem leverer er å balansere vekten i betongfundamentene, der en pumper vann inn i fundamentene ved behov og tilsvarende pumper vann ut ved behov for heving av betongfundamentene.

- Kvalitet og sikkerhet er alltid viktigst for oss. Samtidig er kostnad en viktig faktor i slike prosjekter. Vi har kunnet levere standardpumper som dekker behovet til samtlige prosesser, i tillegg har vi bygget inn spesialtilpassede løsninger for å sikre sikker drift under de forskjellige operasjonene. Dette inkluderer løfterammer, slangesystemer, sikringsoppheng, styringssystemer og elektriske paneler for drift, sier Kvamme.

- Det er første gangen dette blir gjort, og vi er glade for at vi kan trekke på erfaringen vi har fra beslektede prosesser innenfor olje- og gassnæringen og ellers i industrien, avslutter Kvamme. 

 

 

 

Kilde: Zylem

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156