23948sdkhjf

Gikk konk – fikk forskuddsbetaling som nå kreves tilbakebetalt

Din Takbutikk gikk konkurs i august i år. Nå viser det seg at seks ansatte, som hadde ledende stillinger og/eller eierandeler i selskapet, fikk utbetalt forskuddslønn. Nå kreves det at lønnen tilbakebetales.

Mandag 27. september var første skiftesamling etter konkursen. Her kom det fram, ifølge Drammens Tidende (DT), at seks tidligere ansatte har fått krav om å tilbakebetale lønn. Lønna skal ha blitt utbetalt på forskudd, men det mangler dokumentasjon på at jobben faktisk ble utført. Beløpene det er snakk om er på til sammen mer enn 500.000 kroner, melder avisa.

Det skal ha vært 45 ansatte i Krokstadelva-bedriften da den gikk konkurs.

De seks har hatt medeiere og/eller hadde ledende stillinger i Din Takbutikk. Bobestyreren opplyser til DT at man nå undersøker om lovligheten av utbetalingene, også spesielt med tanke på at flere av utbetalingene skal ha skjedd før sommeren.

Krav på 14,8 millioner

Det er kommet inn krav på til sammen 14,8 millioner fra 81 kreditorer. Skatteetanes krav på 4,8 millioner kroner, og det var også dette kravet som til slutt endte med konkurs.

Din Takbutikk startet opp som et utsalgssted for takprodukter, men forretningen utviklet seg også til å bli at de utførte oppdrag med takarbeid og taktekking.

På konkurs-tidspunktet reklamerte Din Takbutikk med at de leverer takplater og beslag, og at de har «opp til 40 års garanti på stålplater». På samme tid var det flere biler, hengere, verktøy, stillaser og annet utstyr igjen. 14 ansatte mistet jobben som følge av konkursen.

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.144