23948sdkhjf

Fra permitteringer til nyansettelser for Klinger Westad

- Markedet har snudd fullstendig, sier daglig leder Jørn-Inge Throndsen.

For litt over ett år siden måtte Throndsen gi den knalltøffe beskjeden til flere ansatte at de måtte permitteres på grunn av koronapandemien. 40 ansatte ble permitterte. Nå er han i ferd med å ansette flere.

Ifølge Bygdeposten går det nemlig mot en svært god omsetning i 2022 for bedriften som holder til på Geithus i Modum kommune. Her produseres det ventiler til flere segmenter.

På det laveste i fjor var Klinger Westad nede i en ordreinngang på bare 120 millioner kroner. Nå sier den daglige lederen at tallet er på 537 millioner.

– Vi ligger an til å ende på 240 millioner i omsetning i år. Pr i dag ser vi omtrent et halvt år inn i 2022, og da ligger vi an til å snuse på en takt oppunder 500 millioner, sier Throndsen.

Bakgrunnen til dette er at markedet for LNG (liquefied petroleum gas) fraktskip har begynt å ta seg opp igjen. I tillegg har markedet for LNG-system om bord i skipene begynt å røre på seg i forbindelse med det grønne skiftet. Gass er mye bedre enn andre fossile brennstoff miljømessig.

Klinger Westad

FRA VONDT TIL BEDRE: Geithus-bedriften Klinger Westad i Modum kommune skal ansette flere etter permitteringer under pandemien. FOTO: KLINGER WESTAD

Throndsen sier til lokalavisa at selskapet nå også posisjonerer seg i nye alternative markeder innen hydrogen og ammoniakk.

Derfor skal det nå ansettes flere etter at man var nede i 80 ansatte i april i år, I tillegg var flere av disse permitterte. I løpet av første kvartal vil Klinger Westad ha om lag 100 ansatte.

– Bare i produksjonen skal vi ha inn åtte-ti-tolv personer. I tillegg skal administrasjonen styrkes, sier Throndsen.

Bygdeposten skriver at fabrikklokalene på Geithus har vært gjennom en større rehabilitering.

 

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095