23948sdkhjf

Permitteringer hos Bergen Engines

Koronapandemien og usikkerhet rundt salget av bedriften fører til at om lag 60 ansatte blir permitterte.

Det er Bergensavisen (BA) som skriver dette.

De ansatte skal ifølge flere medier ha blitt varslet om permitteringene onsdag kveld, og permitteringene tar til i slutten av måneden og vil vare ut januar.

Ifølge kommunikasjonssjef Merethe Fjeldstad ved Bergen Engines skal driften reduseres med om lag 30 prosent på grunn av for få ordre. Det blir dermed ikke nok jobb til de ansatte.

Ifølge flere medier skal koronapandemien og usikkerheten rundt salget av bedriften være medvirkende årsaker til at permitteringene nå kommer.

– Det er få som jubler. Permittering frem mot jul er ikke det kjekkeste. Det går ut over økonomien, sier hovedtillitsvalgt Idar Bruvik til avisa.

Det skapte rabalder da Bergen Engines tidligere i år da Rolls-Royce ønsket å selge bedriften til et russisk selskap, som hadde bindinger til Vladimir Putin. Regjeringen fikk kraftig kritikk for at den hadde godkjent salget, og måtte etter hvert stanse salget. Bakgrunnen for dette var at Bergen Engines produserer motorer til maritim sektor, der Forsvaret er en stor kunde. Salget ble derfor stoppet av sikkerhetsmessige hensyn. Etter hvert ble det funnet nye eiere – Langley Holdings - som har valgt å innrette produksjonen mer mot grønn energi.

Bergen Engines har mer enn 900 ansatte.

Kilde: Bergensavisen Bergens Tidende E24

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079