23948sdkhjf

Hydro Sunndal investerer i utvidet kapasitet

Hydro har besluttet å investere 60 millioner kroner i en ny støpeovn for produksjon av støpelegeringer på Hydro Sunndal.

Investeringen i Sunndal vil øke kapasiteten for produksjon av spesiallegeringer til blant annet bygg- og bilindustrien med 35 000 tonn per år. Denne investeringen vil også øke fleksibiliteten til å bytte mellom produkter og på den måten gjøre verket mer robust i et syklisk marked.

Prosjektet starter opp umiddelbart og forventes fullført i første kvartal 2023.

– Vi er glade for denne beslutningen, som styrker Hydro Sunndals fleksibilitet i markedet og fremmer økt forbruk av lav-karbon aluminium. Et kundeeksempel vi er fornøyde med er at aluminium fra Sunndal vil bli brukt i Googles nye kontorbygg i New York. I likhet med Google, opplever vi at stadig flere kunder er opptatt av å benytte bærekraftige materialer, og bruk av lavkarbon aluminium fra Sunndal hjelper kundene nå sine bærekraftsambisjoner, sier fabrikksjef ved Sunndal Roar Ørsund.

Produsert med fornybar energi

– Etterspørselen etter metaller og materialer produsert med fornybar energi er økende og dette gir store muligheter for norsk industri. Hydro har store ambisjoner for vekst i Norge og investeringen i Sunndal er et viktig steg i implementeringen av vår strategi som vil styrke vår markedsposisjon innen premium lavkarbon-aluminium, sier Ola Sæter, leder for primærproduksjon i Hydro.

– Konkurransedyktige rammebetingelser på kraft, nettkostnader og en fortsettelse av ordningen med CO2-kompensasjon til industrien er viktige forutsetninger for at Hydro og resten av industrien skal kunne gripe de mulighetene som følger av det grønne skiftet. Vi imøteser en aktiv næringspolitikk fra den nye regjeringen som bygger på Norges naturlige konkurransefortrinn og stolte industritradisjon, sier Sæter.

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094