23948sdkhjf

Stor anti-dronekontrakt for Kongsberg

Det amerikanske marinekorpset (USMC) har tildelt Kongsberg Defence & Aerospace datterselskap i USA, Kongsberg Protech Systems USA.

Dette er en rammekontrakt for å levere Remote Weapon System (RWS) med 30mm kanon som en del av et nytt luftvernsystem MADIS (Marine Air Defense Integrated System).

Kontrakten har et tak på 94 millioner USD. KONGSBERGs RWS til MADIS utnytter teknologi og kompetanse fra andre anti-dronesystem (C-UAS) og luftvernsystemer og blir integrerte på det amerikanske kjøretøyet Joint Light Tactical Vehicle (JLTV). Dette blir den første 30 mm våpenstasjonen som integreres på JLTV-plattformen.

- Det amerikanske marinekorpset satser stort på nye og moderne løsninger for bakkebasert luftvern. Denne kontrakten er en viktig milepæl for KONGSBERG, og viser at vi har teknologi og systemer som kan imøtekomme morgendagens utfordringer. Med avansert anti-drone teknologi vil man øke sikkerheten for bakkestyrkene, forteller Pål E Bratlie, divisjonsdirektør, Kongsberg Defence & Aerospace. KONGSBERG er den eneste leverandøren av RWS og tårn til den amerikanske hæren og marinekorpset.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125