23948sdkhjf

Jotun: Rekordtall, men bekymret for økte råvarepriser

Jotun omsatte for rekordhøye 14 975 millioner kroner i årets åtte første måneder. Driftsresultatet endte på 2 496 millioner kroner, men høye råvarepriser presser driftsmarginen.

Salget i segmentene for dekorative malinger, industrimalinger og pulverlakker har vist positiv utvikling så langt i år. I segmentet for skipsmalinger opplevde Jotun salgsnedgang på grunn av lavere nybyggingsaktivitet av skip på verdensbasis.

Den sterke veksten i årets åtte første måneder skyldes blant annet at Covid-19-pandemien medførte lavere aktivitet i samme periode i fjor. Det er fremdeles betydelig usikkerhet, men markedene viser nå positive tegn.

- Vi er tilfredse med å oppnå nok et rekordresultat i en utfordrende periode. Til tross for høye råvarepriser og fortsatt usikkerhet rundt pandemien i enkelte av våre markeder, leverer Jotun solid på de fleste områder, sier konsernsjef Morten Fon.

Råvarepriser

Jotun har siden høsten 2020 opplevd en betydelig råvareprisøkning. Årsaken er ubalanse mellom tilbud og etterspørsel, noe som har hatt en vedvarende og økende negativ effekt på Jotuns råvarekostnader i 2021.

Ytterligere prisøkninger ventes

Brannen i Sandefjord 15. september ventes å ha liten innvirkning på Jotuns leveringsevne. Lavere nybyggingsaktivitet for skip, presset i råvaremarkedet og usikkerheten knyttet til pandemien, gjør imidlertid den videre utviklingen usikker.

Råvareprisene antas å fortsette sin oppadgående trend, noe som også vil påvirke driftsresultatet negativt i neste tertial.

- Ytterligere prisøkninger vil bli nødvendig i alle forretningssegmentene, sier Fon.

Jotun er godt posisjonert for videre lønnsom vekst, og selskapet står fast ved den langsiktige vekststrategien og investeringsplanen

Finansielle nøkkeltall (mill. kr)

T1 + T2 2021

T1 + T2 2020

Endring

Driftsinntekter

14 975

13 916

8 %

Driftsresultat

2 496

2 402

4 %

Resultat før skatt

2 315

2 122

9 %

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.07