23948sdkhjf

Nexans med nytt system for å hindre kabel-tyverier

Nexans har lansert Vigishield, som består av flere beskyttelsesmåter å hindre kabeltyverier.

Det er offshore-energy.biz som melder dette. Systemet skal ifølge Nexans selv gi fullstendig beskyttelse mot kabeltyverier.

- I løpet av de siste årene har tyverier av kabler blitt mer utbredt over hele verden, ikke minst takket være økende kobberpriser. Med en pris på råkobber på nær 10.000 dollar pr tonn, innebærer tyveriene et tap på flere milliarder Euro for de ulike aktørene innen industrien, skriver Nexans i en pressemelding. Selskapet skriver videre at for å hindre tyverier og beskytte kablene, har Nexans utviklet flere løsninger. Løsningene innbefatter alt fra produksjon til at kablene skal være operative.

Vigishield-løsninger inkluderer permanent overvåkning av kablene uansett hvor de er i verden. Løsningen tilbyr også total kontroll på prosjekter og frister, og en reduksjon av direkte og indirekte kostnader som er knyttet til kabeltyverier. Dette kan skje fordi løsningen inneholder sporing, avsløring av kablenes bevegelsesmønstre og 24-timers overvåkning real-time-modus.

Vigishield er ikke bare bra for Nexans selv, men også alle kundene deres, fordi løsningen bidrar til bedre prosjekt- og risikostyring. Ifølge Nexans selv er Vigishield en del av selskapets strategi for å «elektrifisere framtiden», som det heter i selskapets pressemelding.

Nexans Aurora

KABEL: Kabelleggingskipet "Nexans Aurora". FOTO: ULSTEIN VERFT

Det nye kabelleggingsskipet «Nexans Aurora», som ble ferdigstilt ved Ulstein Verft tidligere i år, er den del av denne strategien. Skipets første oppdrag vil være å installere eksportkabler på 1,075 MW ved Seagreen offshore vindfarm i Skottland. Senere skal kabelleggingsfartøyet bidra på Kreta-Attic-forbindelsen i Hellas og ved det store Empire offshore vindprosjektet i USA.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157