23948sdkhjf

Tata Steel vil redusere utslippene fra sin skipsfrakt

Som den første produsenten av stål har Tata Steel blitt medlem i Sea Cargo Charter (SCC), en organisasjon som har som målsetning å redusere miljøpåvirkningen i den verdensomspennende skipslastfrakten.

Tata Steel er en av verdens største stål-produsenter, og det betyr mye for stålbransjen at nettopp denne aktøren blir med i SCC. SCC ble lansert i oktober 2020 med tanke på å skape en global pekepinn på hvordan skipsfrakten kan være med på å nå målene om utslippsreduksjon som er satt av den internasjonale marine organisasjonen (IMO).

IMOs klimagass-strategi har vært å redusere de årlige utslippene med minst 50 prosent fra 2008-nivået innen 2050. Den videre målsetningen går ut på fase ut klimagassene så raskt som mulig i løpet av dette århundret.

Tata Steel blir det 24. medlemmet i organisasjonen, og som et ledd i å nå målsetningen om å redusere sine klimagass-utslipp, inngikk stålprodusenten et samarbeid med det danske teknologiselskapet Optimium Voyage tidligere denne høsten. Tata Steel ønsker å bruke såkalte «big-data» for å redusere utslippene fra skip som leverer råmaterialer til sine europeiske destinasjoner.

-Som en ledende aktør innen stålindustrien, som hele tiden setter mål for våre bærekraftsløsninger, er det naturlig at vi også søker å redusere utslippene også når vi frakter stålet vårt rundt om i Europa med skip, sier ansvarlig for verdikjeden hos Tata Steel, Peeyush Gupta i en kommentar til Steeltimes International.

KLIKK for alle artikler i Metall og transport.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094