23948sdkhjf

Ny rapport: Maritim næring kan miste 4100 ansatte innen 2023

Det kan bli 4100 færre ansatte innen maritim næring ved utgangen av 2023 enn ved inngangen til 2020.

Det går fram av en rapport fra Menon Economics gjort på oppdrag fra Maritimt Forum.

Ifølge Skipsrevyen har det imidlertid gått bedre enn fryktet i den maritime næringen. Likevel kan det altså bli 4100 færre ansatte innen næringen ved utgangen av 2023 enn det var ved inngangen til 2020.

-Bildet er sammensatt – noen lyspunkter finnes innen ulike segmenter, men fortsatt er det sånn at krisen ikke er ovre for viktige dele av klyngen, sier daglig leder i Maritimt Forum, Ivar Engan, til Skipsrevyen.

Menon Economics har gjort flere rapporter under koronapandemien for forumet, og den viser at norsk verftsindustri og norske cruise- og offshorerederier har vært hardest rammet under pandemien – også grunnet oljeprisfallet som følge av covid-19.

Engan sier at myndighetstiltakene ikke har truffet klyngen godt nok, og at det har ført til sysselsettingsfall i næringen.

Rapporten presenterer ifølge Skipsrevyen ulike scenarier, og den mest pessimistiske går ut på at flere smittebølger på verdensbasis og nasjonalt kan gi mer enn 11.000 færre arbeidsplasser i den maritime næringen ved utgangen av 2023. 

Engan er likevel framtidsoptimistisk på næringens vegne, og mener at det maritime miljøet vil være helt avgjørende i det grønne skiftet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094