23948sdkhjf

Etterspørsel til himmels hos Tysse Mekaniske Verksted

Hos tradisjonsrike Tysse Mekaniske Verksted på Osterøy skjer det to ting på en gang: De har problemer med å få tak i råvarer, samtidig som etterspørselen har økt.

Løsningen har blitt at de har kjøpt inn større kvanta og har fylt opp gulvene i fabrikken med blant annet stål.

– Med stål, som vi skal ta inn, er utfordringen at både bilindustrien og tilhengerindustrien gjør det utrolig bra samtidig. Alle opplever stor etterspørsel. Da blir det konkurranse om akkurat de samme produktene, og dermed forsinkelser, sier daglig leder, Per Steinar Osmundnes.

Kontainer-mangel

For varer som kommer fra Asia, er problemstillingen mangel på konteinere. Da begynner selskapene å overby hverandre for å sikre seg leveranser, fortsetter Osmundnes.

– Prisen blir da fem til sju ganger høyere enn vanlig og i tillegg er det ikkee alltid at vi får tak i konteinere. Det betyr at det vi før kunne bestille to-tre måneder før vi trengte det, nå må bestilles kanskje seks måneder i forveien. Det er en helt ny tankegang for oss i denne industrien, sier han.

RIGGET FOR VEKST: - Vi er godt rigget for vekst framover, sier daglig leder i Tysse Mekaniske Verksted, Per Steinar Osmundsen. FOTO: ISELIN FOTLAND

Rigget for vekst framover

Heldigvis opplever Tysse Mekaniske Verksted vekst likevel.

– Vi har rigget oss for vekst slik at vi er klare for de mulighetene som ligger framfor oss. Vi er veldig stolt av å ligge her på Osterøy, vi har en fantastisk bedrift med 70 arbeidsplasser og vi er klart størst på tilhengere i Norge. Vi satser på roboter og fornybar industri og det er kjempegøy å få være med på, sier Osmundnes.

Kilde: Sparebanken Vest

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078