23948sdkhjf

Lange ledetider på sandwichelementer og takplater

Den kraftige prisoppgangen på stål man har opplevd det siste året har hatt sin bakgrunn i at tilgangen på stål er lavere enn etterspørselen.

- Det er samme årsaker som tidligere som ligger bak prisøkningen. Pris på innsatsmaterialer og frakt har økt betydelig, og det er fortsatt stor etterspørsel etter råvarer, ferdige produkter og transport, sier Kjetil Myhre i Norsk Stålforbund.

Han mener det er misforhold mellom lav tilgang og stor etterspørsel har ført til lange ledetider på enkelte tynnplateprodukter, og de er økende.

Ta kontakt med produsentene

- Enkelte stålverk kan levere, men meget mindre volum enn det som bestilles. På sandwichelementer og selvbærende takplater er det lange ledetider og produsentene kan i noen tilfeller gå tom for råvarer som coil og andre innsatsmaterialer. Dette bør bransjen ta høyde for. Ta kontakt med produsenten så tidlig som mulig slik at de kan planlegge leveransen og levere til ønsket tidspunkt, oppfordrer han.

Usikkerhet i markedene

- Men hva vil skje med stålpriser og ledetider fremover?

- Det har i det siste vært tegn på en utflating og nedgang i prisene på enkelte råvarer, men det er også faktorer som kan drive prisene oppover, som f. eks. produksjonskapasiteten hos stålverkene. Høyt vaksinetempo (i alle fall i den vestlige verden) sammen med store stimulanspakker fra myndighetene er med på å trekke opp markedene. Usikkerheten i markedene er nå knyttet til frykten for overoppheting grunnet lave renter og stigende priser på mange varer, avslutter Kjetil Myhre

Kilde: Norsk Stålforbund

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08