23948sdkhjf

70 år og fortsatt nysgjerrig

Hans-Paul Carlsen er ingeniør og har passert 70. Egentlig er han gått av pensjon. Likevel er Carlsen å se hos Optime Subsea hver dag.

Han har vært en ingeniør hele livet, men er fortsatt nysgjerrig på det som skjer innen sitt fagfelt.

Han kaller seg selv en gammel ingeniør med erfaring, og han elsker å jobbe med unge dynamiske ingeniører og innrømmer at læring går begge veier.

- Det er de unge som er verdien i Optime, sier han.

Ja, han er pappaen til daglig leder Jan-Fredrik og Tor-Øystein. Ifølge sønnene har Hans-Paul Carlsen studert tre ganger: Først seg selv og to ganger som mentor – først da Jan-Fredrik studerte og senere da Tor-Øystein tok sin utdannelse to senere.

Optime Subsea

DE UNGE: Det er de unge som er verdien i Optime, sier Hans-Paul Carlsen. FOTO: OPTIME SUBSEA

Han blir beskrevet som leken, nysjerrig og som «en av gutta». Han er interessert i livslang læring, og ett av mottoene hans er at det alltid er noe nytt å lære – og noe nytt å lære bort til andre. Videre beskrives 70-åringen som en som får jobben gjort. Han liker godt de aller fleste oppgavene og har ikke noe problemer med å bli «møkkete på henda».

- Som en voksen mann, hjelper jeg til med å pushe andre, gi yngre selvsikkerhet og mot. Jeg liker å skape et miljø hvor de unge kan stole på seg selv. For meg er det er viktig at dialogen er enkel og åpen, slik at jeg kan bidra på min egen måte med min erfaring, sier Carlsen.

Han sier at programmeringen som han studerte, for lengst er avsluttet og foreldet.

- Derfor er det så viktig å følge med på utviklingen hele tiden. Fornying er nøkkelen. Jeg er nysgjerrig og følger utviklingen nært, og det er sannsynligvis årsaken til at jeg liker miljøet her på Optime. Jeg lærer noe nytt hver dag om den teknologiske utviklingen. Samtidig kan jeg dele av min erfaring, både i form av temaer og livet generelt, sier 70-åringen, som ikke anses og ønsker å være en sjuende far i huset.

Optime Subsea

LÆRER BORT: I tillegg til å lære noe av de yngre, lærer også Hans-Paul Carlsen bort av sin lange erfaring i bransjen. FOTO: OPTIME SUBSEA

- Når du blir eldre får du en forståelse av hva som er viktig og mindre viktig i livet. Det som var viktig da jeg var ung, kan jeg nå se tilbake på å ha vært bagateller. Men på den tiden var det altoppslukende for meg. Men til syvende og sist er alltid menneskene som er mest interessante, sier han.

 

Kilde: Optime Subsea

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11