23948sdkhjf

ArcelorMittal går inn i Bill Gates’ klimaprosjekt

ArcelorMittal blir en del av Bill Gates’ Breakthroug Energy’s Catalyst-program.

ArcelorMittal er en av verdens største stålprodusenter, og har nå foretatt en investering på 100 millioner dollar i Bill Gates’ miljøprosjekt Breakthrough Energy’s Catalyst-program.

Prosjektet har som målsetning å skalere teknologien til verdens energibehov slik at man når null utslipp innen 2050. Breakthrough Energy investerer i ulike program og prosjekter som skal få ned utslippene.

- Bill Gates’ program er både innovativt og ikke minst nødvendig. Det bringer private og statlige finansieringer sammen for å redusere CO2-utslippene vesentlig. For ArcelorMittal og stålindustrien er dette initiativet svært viktig, sier konsernsjef Aditya Mitall i stålkonsernet.

Hovedfokuset til programmet er fire dekarboniseringsteknologier: Direkte luft luftfangst, grønn hydrogen, langvarig energilagring og bærekraftig luftfartsdrivstoff.

ArcelorMittals investeringer er primært rettet mot å redusere CO2-utslippene fra stålindustrien. Konsernet forventer å bruke 100 millioner dollar årlig i selskap som jobber med å dekarbonisere stålbransjen.

Det er ikke lenge siden ArcelorMittal publiserte sin andre rapport om klimahandling. Her går det fram at konsernet vil redusere sine CO2-utslipp med 25 prosent på verdensbasis og 35 prosent reduksjon i Europa. I 2050 er altså målsetningen til ArcelorMittal å ha redusert sine klimagass-utslipp med 100 prosent.

- Stålindustrien vet hvordan den skal redusere CO2-utslippene, og det som har manglet er muligheten til ren energi som er konkurransedyktig slik at fundamentet for å trykke på gasspedalen blir godt nok. Derfor går vi inn i prosjektet til Bill Gates, og vi er svært glade for å kunne gjøre det, sier Mittal avslutningsvis.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156