23948sdkhjf

Ny rakett-kontrakt for Kongsberg Gruppen

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) har signert to nye kontrakter med ArianaGroup for leveranse av teknologi til Europas nye Ariane 6 bærerakett.

- Vi er fornøyde med denne kontrakten gjør det mulig for oss å fortsette det langvarige og gode samarbeidet med ArianeGroup. Kontrakten representerer en milepæl for Kongsberg Gruppen, sier Harald Aarø, som er leder for Kongsberg Gruppens avdeling for Space & Surveillance.

Ariane 6 bærerakett opereres og er støttet av European Space Agency (ESA).

KDA skal levere sentrale deler av den neste generasjon bæreraketter, og kontrakten har en ramme på 30 år med en total verdi på 200 millioner Euro, noe som er litt mer enn to milliarder norske kroner.

Aarø forteller at støtten fra den norske romfartsorganisasjonen (NSA) og ESA har spilt en avgjørende rolle i å nå milepælen for KDA

UPPA er en forsterker og en frigjøringsmekanisme som overfører kraften fra motoren til den lavere delen av raketten i det den skytes ut. Forsterken gjør at atl drivstoff brukes i løpet av første to minuttene etter at raketten er skutt ut. KKDA har levert denne forsterker-delen for Ariane 5 siden 1996. Forsterkeren er nå oppgradert til å kunne være en del av Ariane 6-rakettene.

Ariane 6 vil bli tilgjengelig med to eller fire solide rakett-forsktere, avhengig av hvilken kraft man vil ha. Bæreraketten vil være mer enn 60 meter lang, og vekten vil nærmere 900 tonn når den er fullastet.

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157