23948sdkhjf

Europeisk stålindustri ønsker å være ledende i det grønne skiftet

Den europeiske stålindustrien har en verdensledende rolle i dekarbonisering og innovasjon, og har som målsetning å redusere sine utslipp med 55 prosent innen 2030 satt opp mot 1990-nivået.

- Men dette vil bare være mulig dersom «Fit for 55» setter ut i live de rette forholdene og incentivene. «Green Deal» er avgjørende for det europeiske lederskapet, og vi må gjøre det riktige i forhold til å gjøre det grønne skiftet øoknomisk og sosialt levedyktig , også for stålsektoren, sier Axel Eggert. Han er generalsekretær i den europeiske stålunionen EUROFER.

- Koronapandemien har vist den strategiske autonomien er overordnet i alle industrier: Bare en stålindustri som går godt, kan EU nå sine geopolitiske, klima-, økonomiske og sosiale mål, sier han.

Uttalelsen kom etter at EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen opplyste om at det grønne skiftet vil være det viktigste for EU i framtiden.

EUROFERs EU-krav:

Den europeiske stålindustrien forventer at EUs lovgivere sikrer følgende for å få gjennom det grønne skiftet:

-adgang til lønnsom lavkarbon-energi, spesielt elektrisitet og hydrogen

-investeringer som støtter gjennomslag innen rene teknologier

-effektiv beskyttelse mot karbon-lekkasje

Stål hjertet av EU

- Stål har helt fra begynnelsen I 1950 med Schuman-deklarasjonen vært hjertet av EU. I dag er imidlertig dekarbonisering både en realitet og en nødvendighet. Vi må ikke sette stålindustrien på spill, fordi det vil føre til at hele EU vil bli satt på prøve, advarer Eggert videre.

- I stedet bør EU omfavne mulighetene som stålindustrien representerer  i forhold til å være en global leder for dekarbonisering. Vi gjentar derfor vår invitasjon til president von der Leyen til å møte lederne I den europeiske stålindustrien om “European Green Deal on Steel”, legger Eggert til.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125