23948sdkhjf

Stor rammekontrakt for DeepOcean

DeepOcean AS er tildelt en rammekontrakt av Equinor for leveranse av beredskaps-utstyr og tjenester for håndtering av sterkstrøms (HV) undersjøiske kabler.

Kontrakten har en varighet på tre år med opsjoner på forlengelse i opptil fire år.

Kontrakten dekker leveranse av utstyr og personell for håndtering av undersjøiske kabler i en beredskapssituasjon, i forbindelse med operasjoner slik som kutting av kabel, opptrekk av kabel på fartøysdekk, håndtering av kabel på dekk og klargjøring for reparasjonsarbeid samt tilhørende tilbakeføring og installasjon av kabel til sjøbunn.

DeepOcean vil også etablere et kjerneteam for å håndtere kontrakten og sikre at utstyret er klar til å tas i bruk på kort varsel. Utstyret vil bli lagret på DeepOceans base på Killingøy i Haugesund, som er med på å sikre en rask mobilisering i en beredskapssituasjon.

 Kan bli  utvidet til andre områder

Avtalen gjelder for operasjoner i nord-europeisk farvann, men kan også bli utvidet til andre områder i verden basert på Equinors’ behov fremover. Videre omfatter avtalen også ingeniørstudier for mulige situasjoner Equinor skulle ønske å se nærmere på.

Equinor vil lede og håndtere kontrakten på vegne av selskaper som er medlem i «Pipeline Repair and Subsea Intervention» (PRSI) poolen, der disse selskapene også kan gjøre bruk av avtalen.

– Fornybar-segmentet og tilhørende elektrifisering av offshore installasjoner er et nøkkelområde for Equinor så vel som andre energiselskaper. I DeepOcean har vi en klar ambisjon og strategi på å støtte våre kunder i deres arbeid for å etablere grønnere energikilder. Avtalen krever en smidig, fleksibel og kvalitetsbevisst leverandør, og vi er svært fornøyde med at Equinor viser sin tillit til DeepOcean med denne tildelingen. Vi ser frem til å starte «et nytt kapittel» i vårt samarbeid med Equinor og vil gjøre vårt beste for å sikre et vellykket samarbeid, sier DeepOceans kommersielle leder, Rolf Ivar Sørdal.

 

Kilde: Pressemelding fra DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14