23948sdkhjf

Ny nedbemanning på Kongsberg - 50 årsverk skal bort

Denne gang er det Dresser-Rand som blir påvirket av den store omstruktureringen som Siemens Energy gjør. 50 årsverk skal bort på Kongsberg.

Det var onsdag denne uka at de ansatte fikk den tunge beskjeden om at 55 årsverk skal bort fra Dresser Rand/Siemens Energy på Kongsberg. Bakgrunnen skal ifølge Laagendalsposten være den utfordrende situasjonen for det globale markedet for gassturbinproduksjon. Avisa skriver at deler av virksomheten vil bli flyttet til Houston i USA.

 Dresser-Rand 

OMSTRUKTURERING: Dresser-Rand på Kongsberg blir rammet av nedskjæringer som følge av omstruktuering i Siemens Energy. FOTO: DRESSER-RAND

– Vi synes dette var en trist beskjed å gi, og noe som er svært beklagelig. Det er tungt, men det var en nødvendig beslutning å ta, sier Dag Medbøen, leder for Dresser-Rand/Siemens Energy i Kongsberg.

Nedbemanningen vil skje over noen måneder, og skal være ferdig innen neste sommer. Medbøen innrømmer at det er tunge og tange prosesser som selskapet nå er gjennom i forbindelse med nedbemanningene. Han forsikrer at det vil være betydelig aktivitet på Kongsberg i årene som kommer.

Blant annet vil det være 110 som fortsatt har sitt daglige virke i Dresser Rand/Siemens Energy i Sølvbyen.

De som nå blir hardest rammet er ansatte innen prosjektledelse, ingeniører, innkjøp og støttefunksjoner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078