23948sdkhjf

Buksér og Berging bestiller fiskepumpesystemer fra PG Flow Solutions

Det norske rederiet Buksér og Berging har valgt fiskepumpen PG-Tornado til avlusningsfartøyet «BB Orca» som selskapet har under ombygging.

Det er Vestfold-selskapet PG Flow Solutions som skal levere to eksemplarer av PG-Tornado fiskepumpe som skal brukes om bord på fartøyet. I tillegg skal selskapet levere et ikke-mekanisk PG-HydroFlow pumpesystem for overføring av fisk. Kontrollsystem og hydraulisk drivaggregat for å drifte pumpesystemene er også del av leveransen.

– Det er ikke så lenge siden vi først introduserte PG-Tornado til markedet, og så langt har responsen vært overveldende positiv. Vi opplever at næringen i stadig økende grad søker de mest optimale løsningene for fiskevelferd og skånsom flytting av fisk. Det er nettopp det PG-Tornado og PG-HydroFlow sørger for, sier Øyvind Berg, salgs- og markedssjef i PG Flow Solutions.

PG-Tornado har ingen bevegelige deler som kan skade fisken, og en løftehøyde som med god margin passer for avlusningsfartøyer, brønnbåter og lakseslakterier. PG-Tornado er utviklet og produsert i samarbeid mellom PG Flow Solutions og Smartline AS fra Stokmarknes.

PG-HydroFlow og PG-Tornado pumpesystemene vil installeres på dekk og kobles sammen med et 16-linjers avlusningssystem, som leveres av SkaMik.

Pumpesystemene skal sammenstilles og testes ved PG Flow Solutions’ fabrikasjons- og testanlegg i Sande i Vestfold. PG Flow Solutions har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

– Det er svært interessant å se at stadig flere plattformforsyningsfartøy bygges om til andre formål. Fra et sirkulærøkonomisk- og bærekraftperspektiv er det en ansvarlig tilnærming. At pumpeteknologien vår også kan bidra til å gjøre det til en lønnsom investering er noe vi er stolt av. Skånsom fiskehandling er god økonomi for både reder og oppdretter, sier Steve Paulsen, administrerende direktør i PG Flow Solutions.

Buksér og Berging bygger om den forhenværende PSVen, «Olympic Elena», til avlusningsfartøy med navnet «BB Orca». Fartøyet er 7o meter langt og er planlagt ferdigstilt i fjerde kvartal.

Kilde: Pressemelding fra PG Flow Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125