23948sdkhjf

Aker Solutions og Subsea 7 vant FEED-kontrakter

Aker Solutions og Subsea 7 er to av de som får mye å gjøre framover etter at de begge vant FEED-kontrakter I forbindelse med NOA Fulla-feltet.

For Aker Solutions vil trolig denne kontrakten borge for flere kontrakter når i feltutviklingens fase 2 kommer neste år. Til sammen kan kontraktene få en verdi på mer enn 10 milliarder norske kroner – avhengig av investeringsbeslutningen.

Metalsupply skrev i går at Aker BP delte ut kontrakter for om lag 700 millioner kroner til alliansepartnere FEED-kontrakter. Kontraktene gjelder feltutviklingen av NOA Fulla i den sørlige delen av NOAKA-området.

Aker Solutions skal bidra med flere ting i prosjektet, blant annet en topside som veier et sted mellom 22.000 og 24.000 tonn og undervannsstruktur som veier om lag 15.OOO tonn.

I en pressemelding fra selskapet går det fram at arbeidene starter umiddelbart, og skal være ferdig i tredje kvartal 2022.

- Vi ser fram til å jobbe sammen med Aker BP og våre alliansepartnere på dette spesielle prosjektet, som trolig vil ha store positive effekter på arbeidsstokken ved våre anlegg i Norge, sier Sturla Magnus i Aker Solutions. Han er ansvarlig for selskapets topside-avdeling.

Også Subsea 7 har sikret seg en kontrakt i det samme prosjektet. Også her vil arbeidet ta til relativt raskt. Selskapet skriver at prosjektet innebærer en betydelig kontraktsinngåelse, noe som i realiteten ifølge selskapet selv betyr en verdi på mellom 150 og 300 millioner dollar.

Prosjektet vil for det meste gjøres fra Subsea 7s kontor i Stavanger, og offshore installasjon er planlagt å foregå i 2025, 2026 og 2027.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094